bolognese-rasa-caine

Bolognese – Rasă câine

Ţară de origine: Italia.

Istoric: Bolognese este un Bichon de tip vechi, denumit inițial Bichon italian. Strămoșii acestei rase s-ar putea să fi fost folosiți pe vapoare acum mai bine de două mii de ani pentru a vâna rozătoare și pentru a servi ca animale de pază.

Pe parcursul timpului, această rasă a devenit populară în familiile regale: Caterina de Medici; Caterina I – soția lui Petru cel Mare, și Maria Teresa, împărăteasa Austriei, au fost toate proprietare de Bolognese. Această rasă apare în multe picturi medievale.

Descriere fizică: este un câine de jucărie, cu un corp voinic, care este doar un pic mai lung decât este înalt. Are un cap de lungime medie și botul cu nasul și buzele negre. Are urechile lăsate și coada este purtată peste spate.

Are o blană lungă, ca de bumbac, care acoperă corpul în întregime. Este complet alb, deși poate avea pete de culoarea șampaniei în jurul urechilor sau negre pe spate.

Înălțime: 24,5-32 cm.

Greutate: 3,5-6 kg.

Temperament: este un câine dulce și afectuos, dornic să facă pe placul stăpânilor și care se bucură de compania oamenilor. Este foarte inteligent și ușor de dresat. Este destul de jucăuș, se înțelege bine cu copiii și cu alte animale.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se adaptează cu ușurință la multe situații de trai și se vor descurca foarte bine într-un apartament cu un stăpân devotat.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *