bichon-frise-rasa-caine

Bichon Frise – Rasă câine

Nume alternative: Bichon ele Tenerife.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă este atestată încă din secolul al XIV-lea, atunci când navigatorii francezi au adus cu ei exemplare din Tenerife, Insulele Canare. Se crede că acești câini au ajuns în Tenerife datorită navigatorilor italieni care i-au oferit la schimb pentru alte bunuri.

Așa cum este cazul tuturor Bichonilor, acești câini au fost dezvoltați în regiunile mediteraneene în perioada Evului Mediu. Numit inițial Bichon de Tenerife, a fost un favorit al nobilimii franceze în secolul al XVI-lea.

Până în secolul al XX-lea, devenise un câine foarte răspândit în Franța și era văzut deseori acompaniind flașnetarii sau luând parte la spectacole de circ. Și-a primit noul nume în anii 1930. A fost văzut pentru prima oară în S.U.A. cam la jumătatea secolului al XX-lea.

Descriere fizică: este un câine mic, compact, îndesat, cu un aspect pufos. Craniul este rotund, iar botul este mai scurt decât craniul, cu o mandibulă puternică. Ochii rotunzi sunt negri sau maronii și au în jurul lor un halou întunecat.

Urechile lăsate sunt poziționate sus pe craniu și sunt îndreptate spre înainte. Are o coadă de lungime medie, bogată, care se curbează peste spate. Blana este dublă, cu un puf des, moale și un strat exterior de lungime medie cu aspect de bumbac.

Pe cap, barbă, mustață, urechi și coadă părul este abundent. Colorația este în general albă, dar poate fi și galben închis, crem sau culoarea piersicii în jurul urechilor și pe corp.

Atunci când jucăriile prind viață, acestea au nevoie și de o nutriție excelentă. Oferă-i micuțului cea mai bună mâncare pentru Bichon Frise disponibilă pe piața alimentației canine din România!

Înălțime: 25-28 cm.

Greutate: 4,5-6 kg.

Temperament: un câine blând, afectuos și jucăuș care are o atitudine veselă și degajată.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un individ sau o familie într-o casă din oraș sau din suburbii.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, dresaj, socializare.

Posibile probleme de sănătate: boli autoimune, probleme ale vezicii urinare, cancer, boli oftalmologice, probleme renale, luxarea patelelor, alergii ale pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *