Affenpinscher – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câinele maimuță.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Affenpinscherul este cunoscut în Europa încă din secolul al XVII-lea. Inițial a fost folosit pentru controlul populației de rozătoare din grajduri și magazine, dar ulterior a fost crescut pentru a servi ca animal de companie și pentru a elimina șoarecii din case. Această rasă este similară ca aspect cu Griffonul de Bruxelles, care este descendentă a acestei rase, cum este și cazul Schnauzerului pitic.

Este denumit astfel datorită aspectului său care aduce cu acela al unei maimuțe, Affenpinscher însemnând Terrier maimuță. Această rasă este una dintre cele mai vechi rase de companie. Este rară pe teritoriul S.U.A.

Descriere fizica: este un câine mic, bine proporțional, compact și voinic. Are proporții pătrate și o fizionomie specifică, de maimuță. Capul este purtat cu mândrie, bărbia este proeminentă, craniul este rotund. Urechile pot fi naturale, erecte, semi-erecte, sau lăsate, sau pot fi tăiate erect.

Coada este lungă și curbată peste spate sau poate fi tăiată și pur tată drept. Blana scurtă este aspră și bogată, ceva mai zburlită și mai puțin aspră pe gât, piept, stomac și picioare. Are părul mai lung pe cap, prezentând sprâncene și barbă. Blana poate fi neagră, argintie, gri, negru și cafeniu, sau roșie. Câteodată are alb pe piept.

Înălțime: 23-28 cm.

Greutate: 3-4,5 kg.

Temperament: este un câine alert și curios, loial și afectuos cu familia sa. Deși în general este liniștit, poate reacționa atunci când este provocat și este câteodată agresiv cu alți câini. Poate fi îndrăzneț și curajos, încăpățânat și răutăcios.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân ferm. Se acomodează bine la viața de oraș.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazie de șold, boala Legg-Perthes, luxația patelelor, persistența ductului arterial.

Affenpinscherul este cunoscut că poate să meargă pe picioarele posterioare și că poate să stea pe baza coloanei, cu coada sub el și picioarele din spate extinse spre înainte.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *