labele-şi-unghiile-câinilor

Labele şi unghiile câinilor

Labele câinilor sunt minuni ale ingineriei. Pielea groasă protejează partea inferioară a labelor. Stratul intern de grăsime acţionează pentru a absorbi şocurile atunci când câinele calcă şi conţine glandele care ajută câinele să piardă căldură, sau transpiraţie, prin labe. Unghiile groase oferă tracţiune şi permit câinelui să poată săpa.

Marea majoritate a câinilor se nasc cu cinci degete la picioarele anterioare şi patru la cele posterioare. Unul dintre degetele de pe picioarele din faţă, numit pintene, este localizat mai sus pe picior şi nu atinge niciodată solul.

Uneori, este înlăturat în prima săptămână de viaţă a căţelului. Standardele unor rase impun ca animalele să aibă pintenul. Briardul este deosebit în acest sens având doi pinteni pe fiecare dintre picioarele din spate.

Îngrijirea labelor

labele-şi-unghiile-câinilor

Îngrijirea de rutină menţine sănătoase picioarele câinelui. Tot ceea ce este necesar este să tăiaţi unghiile, să tundeţi, dacă este necesar, părul dintre degete şi să inspectaţi labele pentru a vă asigura că nu există răni sau alte probleme.

Ideal, unghiile ar trebui abia să atingă solul atunci când câinele merge. Ghearele prea lungi se pot prinde în covoare sau carpete, şi se pot rupe sau pot face câinele să alunece.

Afecţiuni ale picioarelor

Problemele picioarelor sunt cauzate de multe ori de înţepături, alergii şi iritaţii produse de sare sau alte substanţe chimice folosite pentru dezgheţarea străzilor şi trotuoarelor. De asemenea, câinii pot prezenta granuloame de lingere şi chisturi interdigitale.

Aceste chisturi sunt inflamaţii sau abcese localizate între degete cauzate de infecţii ale glandelor ecrine. Infecţia cauzată de un chist interdigital trebuie tratată cu antibiotice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *