urgenţe-sau-primul-ajutor-la-câini

Urgenţe sau primul ajutor la câini

Cunoaşterea tehnicilor de prim ajutor este un lucru obligatoriu pentru proprietarii de câini. Urgenţele pot însemna nu doar să vă trataţi câinele pe loc, dar poate chiar să fie nevoie să îi stabilizaţi starea până când va fi tratai de un medic veterinar.

Situaţii care implică acordarea primului ajutor includ reacţii alergice, sângerare, arsuri, sufocare, fracturi, degerături, epuizare datorată căldurii sau insolaţie, otrăvire, plăgi prin puncţionare, şoc şi traumatisme ale coloanei vertebrale.

Realizarea unei atele de urgenţă

Pentru a realiza rapid o atelă, rulaţi un ziar, revistă sau prosop şi introduceţi în cilindrul realizat membrul rănit. Folosiţi leucoplast sau orice bandă adezivă puternică pentru a ţine atela în loc. Aceasta trebuie să depăşească articulaţia superioară şi pe cea inferioară faţă de locul fracturii sau să acopere întregul membru.

Aveţi grijă ca atela să nu fie atât de strânsă încât să oprească circulaţia. Dacă aveţi la îndemână vată de bumbac, înfăşuraţi mai întâi membrul în vată punând atela deasupra acesteia, sau înfăşuraţi-o într-o faşă elastică şi prindeţi bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *