scabia-la-caini

Scabia la câini

Acarienii Sarcoptes provoacă o afecţiune numită scabie sau râie sarcoptică. Spre deosebire de demodicoză, râia canină este foarte contagioasă între câini şi câteodată se poate transmite şi la oameni şi pisici.

Câinii suferinzi de scabie suferă de mâncărimi puternice, declanşate atunci când un acarian mic, oval, alb, se adăposteşte sub pielea câinelui. Alte semne ale scabiei sunt căderea părului şi formarea de cruste dureroase.

Pentru că animalul se muşcă şi se scarpină în permanenţă în locurile afectate, apar răni şi infecţii bacteriene. Scabia este diagnosticată prin raclaj al pielii la nivelul leziunii şi semnele clinice.

Izolaţi câinii infectaţi până când boala este vindecată. Şampoanele şi soluţiile de spălat prescrise de medicul veterinar vor rezolva problema în aproximativ o lună. În marea majoritate a cazurilor, câinele trebuie înmuiat în soluţiile respective de cel puţin şase ori, o dată la fiecare 5-7 zile.

Trataţi şi câinii cu care animalul bolnav a fost în contact, chiar dacă aceştia nu prezintă semne ale bolii. Discutaţi cu un specialist dermatolog în legătură cu tratamente adiţionale, atât topice, cât şi sistemice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *