otrăvirea-câinilor

Otrăvirea câinilor

Obiecte obişnuite din casă, cum ar fi substanţe de curăţat, otrăvuri pentru şoareci sau diferite îngrăşăminte pentru grădină pot reprezenta un pericol de otrăvire pentru câinele dumneavoastră.

De asemenea, otrăvitoare sunt unele plante sezoniere cum ar fi Crinul, plante obişnuite de apartament sau de grădină cum sunt azaleea, caladium, dieffenbachia (tulpina falsă), iedera englezească (fructele şi frunzele), ficusul (frunzele), ilicele, vâscul (fructele), leandrul, şi filodendronul; şi bulbi cum ar fi cel de amaryllis, iris sau lalea.

Semnele otrăvirii includ salivare excesivă, vărsături, convulsii, slăbiciune musculară, diaree sau leşin. Ochii, gura sau pielea pot prezenta iritaţii.

Dacă agentul toxic este cunoscut, sunaţi un medic veterinar sau National Animal Poison Control Center (NAPCC) pentru a primi sfaturi. Dacă otrava este la nivelul pielii, puneţi-vă o pereche de mănuşi de plastic şi spălaţi zona afectată cu apă caldă.

În cazul în care câinele a fost otrăvit cu ceva ingerat, daţi-i o tabletă de cărbune activat pentru a absorbi otrava, care se leagă de suprafaţa tabletelor şi nu mai este absorbită în sânge. Nu provocaţi vărsături decât dacă sunteţi sfătuiţi în acest sens de către veterinar.

Duceţi câinele la medicul veterinar cât de repede posibil. Aduceţi într-un pachet sursa de otrăvire sau o mostră din orice a vomitat câinele dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *