mâncarea-vegetariană-pentru-câini

Mâncarea vegetariană pentru câini

Mulţi oameni aleg să urmeze o dietă vegetariană şi se întreabă dacă aceasta ar fi o alegere mai sănătoasă şi pentru câinii lor. Unele formule comerciale nu conţin printre ingrediente carnea. Aceste formule vegetariene conţin proteine care provin din surse vegetale.

Oamenii, fiind mai omnivori decât câinii, au de multe ori o viaţă grozavă urmând o dietă vegetariană. Dar marea majoritate a medicilor veterinari sunt de acord cu ideea că animalele au nevoie de proteine animale în dietele lor, aşa cum se întâmplă şi în sălbăticie. Pentru că proteinele sunt o parte atât de importantă pentru câini şi pentru că proteinele din cereale nu pot fi digerate de câini, unii s-ar putea să aibă probleme serioase atunci când sunt puşi să urmeze o dietă vegetariană.

Pentru alţi câini, însă, în special pentru acele exemplare rare care sunt alergice la marea majoritate a tipurilor de proteine din carne, o dietă vegetariană ar fi un pas înainte în ceea ce priveşte sănătatea lor. Unii proprietari îşi hră nesc câinii cu o dietă vegetariană din principiu. Preparată corespunzător, mulţi câini se pot bucura de o dietă vegetariană.

Fiecare situaţie este unică; dacă simţiţi cu putere că animalul dumneavoastră nu ar trebui să mănânce carne, faceţi nişte cercetări în ceea ce priveşte ambele aspecte ale problemei şi discutaţi cu medicul veterinar în legătură cu opţiunile pe care le aveţi. Cu puţin ajutor, ar trebui să puteţi să îi oferiţi câinelui o dietă vegetariană sau aproape vegetariană fără a-i pune în pericol sănătatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *