mâncarea-organică-şi-naturală-pentru-câini

Mâncarea organică şi naturală pentru câini

Ce înseamnă atunci când un producător trece pe eticheta produsului că acesta este organic şi/sau natural?

Organizaţiile care reglementează toţi termenii au acţionat rapid peniru a se asigura că aceşti termeni nu pot fi folosiţi pentru a induce consumatorul în eroare. AAFCO a publicat îndrumări pentru folosirea termenului de „natural” la mâncărurile de câini. Conform acestor îndrumări, orice mâncare care conţine termenul „natural” în descrierea sa ar trebui să fie derivată doar din surse de plante sau animale care fie nu sunt procesate, fie sunt procesate fizic prin căldură, hidroliză, extracţie, purificare, enzimoliză sau fermentaţie, dar nu conţin şi nu sunt supuse procesării cu nicio substanţă sintetică.

Mâncărurile cu eticheta „organică” trebuie să fie produse, mânuite şi etichetate în concordanţă cu standardele Ministerului de Agricultură pentru termenul „organic”. Aceste standarde includ cerinţe privind modul cum produsul trebuie crescut (de exemplu, nu se pot folosi pesticide în creşterea acestuia) şi cum cirezile de animale trebuie crescute şi întreţinute (de exemplu, fără folosirea hormonilor de creştere şi a antibioticelor).

Termenul „holistic” şi altele înrudite cu acesta sunt în mare parte nereglementate atunci când vine vorba de industria de mâncare pentru câini, aşa că şi în cazul în care un sortiment este recomandat ca fiind holistic, acest lucru s-ar putea să însemne aproape orice.

Mâncărurile organice pot fi preparata în multe feluri. Acestea pot fi coapte în loc să fie extrudate, aşa că sunt supuse unor temperaturi mai scăzute. Unele conţin carne şi cereale acceptate pentru consumul uman, în loc de resturi rămase după procesarea materialelor pentru oameni.

Unele mâncăruri organice sunt, pur şi simplu, o bază cu care să se amestece carnea proaspătă în vreme ce altele conţin făina de carne proaspătă, îngheţată sau deshidratată pentru o preparare mai uşoară.

Unele mâncăruri organice uscate sau la cutie conţin o mai mare varietate de ingrediente, inclusiv fructe, legume şi cereale organice, decât mâncărurile de câini convenţionale. Acesta reprezintă un efort pentru a imita nutriţia de care ar avea parte un câine în sălbăticie atunci când ar consuma un animal întreg, inclusiv conţinutul stomacal al unor ierbivore cum sunt iepurii şi găinile. Mâncarea naturală şi cea organică conţine de asemenea şi suplimente ca cele discutate mai devreme în acest capitol.

Alimentele catalogate cu termeni reglementaţi ca „organic” şi/sau „natural” s-ar putea să coste mai mult decât mâncarea standard, şi nu există studii intensive care să compare efectele acestora (indiferent că este vorba de cele pentru câini sau cele pentru oameni) faţă de cele care nu conţin ingrediente organice. Dar acest lucru nu a oprit multă lume să le aleagă atât pentru ei, cât şi pentru animalele lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *