hrana-comercială-pentru-nevoi-speciale-ale-câinilor

Hrana comercială pentru nevoi speciale ale câinilor

Unul dintre curentele interesante ale nutriţiei canine este specializarea formulelor. Hrana pentru câini era disponibilă în trecut sub trei forme: pentru pui, pentru adulţi şi pentru câinii bătrâni. În zilele noastre, însă, pe măsură ce oamenii de ştiinţă descoperă din ce în ce mai multe despre nevoile nutriţionale ale câinilor, inclusiv nevoile speciale ale diferitelor rase, talii, vârste şi probleme de sănătate, producătorii au răspuns prin crearea unei varietăţi bogate de formule speciale.

Formulele comerciale pentru puii de câini de jucărie, talie medie, talie mare şi gigant satisfac nevoile fiecăreia dintre aceste categorii. Formulele pentru seniori includ acum de multe ori ingrediente suplimentare care să ajute la îmbunătăţirea digestiei şi la menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi pielii.

Aceştia sunt aceiaşi compuşi pe care mulţi oameni îi folosesc ca remedii naturale pentru durerile articulare şi problemele digestive. Formulele pentru pierderea în greutate conţin în general cantităţi mai scăzute de proteine şi mai mari de fibre, pentru a ajuta câinii să se simtă sătui în vreme ce consumă o dietă potrivită pentru starea lor de sănătate.

Alte formule speciale oferite includ unele care se adresează unor probleme de sănătate specifice cum ar fi probleme urinare, afecţiuni ale rinichilor, boli cardiace, alergii alimentare, boli ale ficatului, probleme cu depozitarea cuprului, probleme gastrointestinale, probleme dentare, probleme de creştere şi probleme ortopedice, obezitate şi demenţă canină.

Unii oameni consideră că suplimentele nu ar trebui adăugate niciodată în hrana animalelor şi că acestea ar trebui luate sub formă de suplimente pentru a se asigura dozarea corectă şi eficacitatea. Cu toate acestea, multe companii de hrană pentru animale le includ oricum. Iată câteva dintre suplimentele cele mai comune pe care s-ar putea să le vedeţi adăugate în hrana câinelui dumneavoastră:

Antioxidanţii: vitamine cum ar fi C şi E, şi seleniul, sunt câteva dintre substanţele fitochimice (produse de plante) care nu au valoare nutritivă şi care ar putea să aibă proprietăţi anticancerigene conform unor studii. Cercetările sugerează că antioxidanţii ar putea ajuta chiar în lupta împotriva creşterii şi dezvoltării cancerului, şi susţin în general sistemul imunitar pentru a menţine câinele sănătos. Ca suplimente, antioxidanţii sunt adăugaţi la formulele comerciale în plus faţă de vitaminele care apar în mod natural în aceste formule.

Acizii graşi: pot să ajute la menţinerea sănătăţii şi elasticităţii pielii câinelui (combat scărpinatul, alergiile şi dermatita de muşcătura de purice). Acizii graşi Omega-3 care pot fi găsiţi în uleiul de peşte şi în uleiul din seminţe de in intră în această categorie.

Glucozamina, condroitina, MSM (metil-sulfonilmetan), cartilajul de rechin, midia cu buze albastre şi alte ingrediente pentru sănătatea articulaţiilor: aceste suplimente sunt astfel gândite pentru a susţine şi promova starea bună de sănătate, flexibilitatea articulaţiilor şi chiar refacerea cartilajului; ele sunt suplimente normale pentru câinii cu probleme articulare; de asemenea, şi mulţi oameni le iau pentru lupta împotriva sau preveniera artritei şi a altor probleme articulare.

Probiotice: indicate pentru intestin, bacterii „bune” care promovează o digestie sănătoasă, şi chiar îmbunătăţesc funcţia imună conform studiilor recente. Aceste bacterii prietenoase trăiesc şi în produsele fermentate pe care oamenii le consumă, cum ar fi iaurt, chefir şi brânzeturi fermentate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *