Fracturile la câini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Fractură înseamnă ruperea unui os. Câinii îşi pot fractura oasele în urma unei căzături, dacă sunt loviţi de o maşină, sau suferă un alt accident. Astfel de situaţii nu se limitează doar la câinii activi, care îşi petrec timpul afară; rasele de jucărie care au oase delicate, de exemplu Ogarul italian, pot să îşi rupă un picior doar sărind greşit de pe canapea.

Fracturile pot fi împărţite în fracturi închise sau simple şi fracturi deschise. O fractură simplă este aceea în care osul rupt nu perforează pielea. O fractură deschisă este evidentă pentru că osul fracturat iese prin piele. Dacă mandibula câinelui atârnă deschisă şi câinele salivează abundent, aceasta s-ar putea să fie fracturată.

Un câine ameţit sau inconştient sau care sângerează pe nas ar putea avea o fractură de craniu. Atunci când câinele dumneavoastră îşi fracturează un os, ţineţi-l nemişcat şi încercaţi să evitaţi să mutaţi membrul în cauză, pentru a nu-l afecta mai rău.

În cazul fracturii mandibulei, legaţi o eşarfă sau un bandaj pe sub bărbie şi înnodaţi-o deasupra urechilor. Pentru a evita şocul, controlaţi orice sângerare şi ţineţi câinele într-o pătură pentru a-i fi cald.

Este o bună idee să puneţi o botniţă unui câine rănit înainte de a-l atinge mai mult. Câinii răniţi pot muşca, indiferent de cât de bine vă cunosc. Cereţi ajutorul unui medic veterinar cât de repede puteţi.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *