Dincolo de sucul de roşii – înlăturarea mirosului de sconcs

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Atunci când vine vorba de remedii casnice pentru a îndepârta mirosul de sconcs de la câinii dumneavoaslră, cosmeticienii profesionişti le-au văzut pe toate, de la foarte popularul suc de roşii şi multele sale vanante, cum ar fi sosul de spaghete şi ketchupul, până la sucul de lămâie, maioneza, otetul şi apa de gură. La orice v-aţi gandit, ei au văzut cel puţin un câine uns cu aceasta. În timp ce conţinutul în acizi al unora dintre aceste produse chiar ajută la înlăturarea mirosului neplăcut prin descompunerea uleiurilor din jetul sconcsului, niciuna nu funcţionează per total chiar atât de bine.

În momentul de faţă, există produse comerciale eficiente care pot fi găsite la saloanele pentru animale, magazinele de accesorii şi cabinetele veterinare. Unele sunt şampoane pe bază de detergenţi, în timp ce altele sunt subsţante enzimaţice care de fapt digeră bacteriile ce provoacă mirosul.

Ele pot fi găsite sub formă de pudre sau lichid, şi sunt folosite la saloanele de cosmetică înainte de baie. Câinilor li se înmoaie blana mai întâi cu unul dintre aceste produse pentru cel puţin 15 minute înainte de a fi spălaţi. În cazul în care câinele a fost stropit în gură de sconcs, mirosul se va fixa de mucoasele gingiilor şi limbii.

Pentru asta se folosesc spray-uri de gură pentru câini, ele ameliorând problema, în cazul în care nu aveţi la îndemână niciun astfel de produs comercial, nu disperaţi. Încercaţi aceste remedii casnice dezvoltate de chimişti pentru a rezolva problema:

  • 1 litru peroxid de hidrogen 3%;
  • 1/4 cană de bicarbonat de sodiu.
  • o linguriţă de detergent lichid de vase.

Mai întâi, spălaţi uşor ochii câinelui cu apă simplă. Atunci când câinele primeşte un atac direct în faţă, lichidul împroşcat de sconcs înţeapă şi arde ochii. Apoi, frecaţi blana câinelui cu soluţia de mai sus, asigurându-vă că ajungeţi până la piele şi având grijă să nu îi intre în ochi.

Clătiţi foarte bine cu apă călâie de la robinet şi apoi aruncaţi orice a mai rămas din soluţie (Atenţie: acest produs nu poate fi făcut din timp şi nu ar trebui să fie depozitat pentru folosire ulterioară. Pentru că produce oxigen, acest produs este inflamabil şi va exploda dacă este lăsat într-un recipient închis.)

După această spălare, folosiţi un şampon de calitate pentru a readuce blana la starea sa normală.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *