de-ce-saliveaza-câinii

De ce saliveaza câinii?

Salivaţie, bale, spume la gură. Indiferent cum i-aţi spune, ideea este că toţi câinii o fac. Terranova, Saint Bernardul şi Basset Houndul salivează mai mult decât alte rase datorită caracteristicilor anatomice pe care le au cum ar fi pielea în exces de la nivelul gurii.

Dar câinii salivează abundent din diverse motive. Ar putea să facă asta atunci când sunt nervoşi, excitaţi sau când glandele lor salivare devin stimulate de gândul la următoarea masă. Puţină salivaţie este normală. Ştergerea în mod regulat la bot a câinelui sau oferirea de jucării care îl fac să înghită ar putea reduce mizeria. În cazul în care blana câinelui se udă de la salivă, legaţi un batic în jurul gâtului câinelui cu vârful triunghiului spre pieptul câinelui.

Atunci când un câine care în mod normal nu salivează prea mult începe să lase bale excesiv, este timpul pentru o vizită la medicul veterinar. Una dintre cele mai comune cauze pentru salivaţia anormală este reprezentată de problemele dentare.

Alte cauze includ greaţa, care reprezintă motivul pentru care câinii salivează atunci când sunt în maşină; un obiect străin prins în gură; stres provocat de dietă; otrăvire; şi boli, cum ar fi rabia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *