Cum îngrijim dinţii câinilor?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Câinii au rareori carii, dar chiar şi aşa, ei au nevoie de îngrijire dentară regulată. Asemenea oamenilor, câinii pot suferi de afectarea gingiilor provocată de acumulările de tartru pe dinţii care nu au fost spălaţi în mod regulat. O infecţie cronică a gingiilor se poate răspândi şi la alte organe, şi ar putea avea ca rezultat afectarea cordului sau a rinichilor.

În timp ce examinaţi dinţii câinelui dumneavoastră, veţi observa probabil acumularea de tartru, o crustă gălbui maronie la nivelul la care dinţii ies din gingii. Semnele bolii periodontale includ respiraţie urât mirositoare cronică, salivaţie, scărpinatul cu laba la gură, gingii inflamate sau sângerânde şi dinţi desprinşi. Poate fi prevenită dacă vă spălaţi câinele pe dinţi şi dacă are parte de controale orale regulate la medicul veterinar.

Dacă aveţi un câine adult, este cel mai bine să începeţi cu o curăţare profesională. În general, medicul veterinar face acest lucru cel mai bine cu câinele sub anestezie. Dacă aveţi un pui, cumpăraţi o periuţă moale şi începeţi să-l spălaţi pe dinţi. Folosiţi pastă de dinţi specială pentru câini. Nouă s-ar putea să ne placă pasta mentolată, dar ei preferă aroma de carne de vită sau de pui, şi pot să o înghită fără să li se facă rău.

Mulţi cosmeticieni oferă igienă dentară ca serviciu suplimentar. Dar aceasta ar trebui să fie făcută acasă, în mod ideal zilnic pentru a fi cea mai eficientă. Folosind periuţa pentru câini sau un degetar special, ridicaţi buzele câinelui şi masaţi-i uşor dinţii şi gingiile. În cazul unui pui, faceţi asta doar pentru câţiva dinţi la început, ajungând treptat la toţi dinţii pe măsură ce se obişnuieşte cu procedura.

Februarie este luna Sănătăţii Dentare a Animalelor. Campania „Pets Need Dental Care Too” care doreşte să sporească conştientizarea acestor probleme, asigură instruirea necesară stăpânilor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *