Cum-curăţăm-urechile-câinelui

Cum curăţăm urechile câinelui?

Trebuie încă de timpuriu să vă obişnuiţi câinele să îi umblaţi la urechi. Pentru început, folosiţi un tampon de vată sau un şerveţel moale umezit într-o soluţie de urechi pentru câine, înlăturând ceara în exces şi mizeria.

Pentru acest lucru se mai folosesc şi remedii casnice, cum ar fi un amestec din trei părţi oţet şi o parte alcool, sau ulei mineral direct din sticlă (folosiţi rar pentru că este unsuros). Nu trebuie să folosiţi beţisoare de urechi pentru că este foarte uşor să ajungeţi cu ele prea profund în ureche şi să provocaţi răni.

Puţină ceară de culoarea mierii este normală, dar o descărcare închisă la culoare sau prezenţa unei materii galbene sau verzi poate indica o infecţie sau râie auriculară, fiind nevoie de o vizită la medicul veterinar. Verificaţi dacă există un miros neplăcut, roşeaţă sau inflamaţie. Un câine care îşi scutură capul, încearcă să se scarpine cu labele sau îşi pierde echilibrul, s-ar putea să încerce să vă spună ceva.

La multe rase de câini este prezent păr în urechi. Ar trebui să fie înlăturat cu ajutorul degetelor, penselor sau forcepsului, un instrument folosit de profesionişti. Poate fi de asemenea tuns cu foarfecele. Puţină pudră de urechi, disponibilă la magazinele pentru animale, face ca părul cerat să fie mult mai uşor de apucat şi de smuls.

Smulgeţi doar câteva fire o dată, niciodată în smocuri mari. La final, înlăturaţi pudra cu soluţia de curăţat urechile. Unii medici veterinari recomandă doar tunderea părului. Cu toate acestea, datorită cartilajului din urechi, acest lucru poate crea probleme. În cazul în care câinele îşi mişcă brusc capul, urechea poate fi cu foarte mare uşurinţă tăiată. Acesta este un subiect controversat, aşa că s-ar putea să doriţi să urmaţi indicaţiile medicului veterinar.

Câinii cu urechi lăsate, cum ar fi Cocker Spanielul şi Basset Houndul sunt în special susceptibili la infecţiile bacteriene şi fungice, care pot rezulta de la mucegaiurile sau ciupercile ce se bucură de mediul umed din canalul auditiv.

Urechile infectate ar putea semnala, de asemenea, şi alergii cutanate, deseori manifestate în interiorul urechilor sau pe picioare. Obişnuirea cu aspectul şi mirosul normal al urechilor sănătoase ale câinelui dumneavoastră vă poate fi de folos atunci când determinaţi dacă ceva este sau nu în neregulă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *