Arsurile la câini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Arsurile pot fi provocate de căldură (foc, sobe, soare), substanţe chimice sau electricitate. Arsurile cauzate de căldură trebuie spălate cu apă rece sau trebuie să se aplice pe ele comprese reci folosind tifon sau cârpe curate.

Nu puneţi niciodată pe o arsură unt sau unguent şi nici gheaţă. Untul şi unguentele menţin căldura în interiorul leziunii, iar gheaţa poate afecta pielea. Dacă arsura este cauzată de acid de baterie sau de altă substanţă chimică, cum ar fi soluţie de curăţat vasul de toaletă, clătiţi zona cu apă rece. Purtaţi mănuşi pentru a evita să vă ardeţi şi dumneavoastră mâinile.

Muşcarea şi ronţăirea cablurilor electrice pot cauza arsuri la comisura buzelor sau pe limbă şi cerul gurii. Câinii care suferă un şoc electric pot prezenta convulsii sau pot să îşi piardă cunoştinţa. Respiraţia poate încetini, iar un şoc mai sever le poate face inima să înceteze să mai bată.

Nu atingeţi un câine care a fost electrocutat decât după ce aţi întrerupt sursa de curent. Nu trebuie să aplicaţi manevrele de resuscitare decât dacă inima a încetat să mai bată.

În oricare dintre aceste situaţii, trebuie să apelaţi imediat la asistenţa veterinară, în special dacă zone întinse de pe corpul animalului au fost arse sau dacă animalul a suferit un şoc electric puternic.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *