Istoria bunăstării și salvării câiniior

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Bunăstarea animală nu a contat până în anul 1824 în Marea Britanie, când 22 de filantropi au înființat Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA). În acele vremuri, bunăstarea animalelor era considerată o pierdere de timp și se credea că animalele de producție nu erau ființe cu sentimente.

Cu toate acestea, odată cu multă educație și muncă, prima SPCA a reușit să își câștige suficient renume încât în anul 1840, Regina Victoria a permis ca societatea să fie redenumită ca Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, așa cum este denumită în continuare și în zilele noastre.

Salvarea animalelor s-a dezvoltat și în Statele Unite începând cu anul 1866 când Henry Bergh a fondat American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) în New York, în parte datorită vieții grele pe care o aveau caii folosiți la căruțe pe care i-a văzut acolo.

După aceasta au început să apară diverse organizații, și în mai puțin de trei ani existau legi împotriva cruzimii față de animale și societăți umanitare în cel puțin șase state. Apoi a urmat formarea organizațiilor naționale, inclusiv American Humane Association (AHA) în anul 1877 și Humane Society of the United States (HSUS) în anul 1954.

În vreme ce unele dintre organizațiile naționale, cum ar fi ASPCA, întrețineau adăposturi pentru animale pe lângă campaniile pentru bunăstarea animalelor și programele de educare a populației, marea majoritate nu făceau acest lucru.

Primele adăposturi pentru animale au apărut în S.U.A. în anii 1700, dar în mare parte erau folosite pentru a adăposti animalele înainte ca acestea să fie eutanasiate. Până la începutul anilor 1900, animalele fără cămin, în special câinii și pisicile, erau considerate a fi o problemă de sănătate publică și nu o problemă de bunăstare.

Haitele de câini vagabonzi deseori răspândeau boli, inclusiv turbare. După înființarea ASPCA, publicul a început să susțină salvarea animalelor și eforturile pentru asigurarea bunăstării lor. În anul 1869, unul dintre primele adevărate adăposturi a fost organizat de Women’s SPCA din Pennsylvania. În anul 1894, ASPCA a preluat rolul de adăpostire a câinilor și pisicilor fără cămin din New York; iar în anul 1903 a luat ființă Bide-A-Wee Home Association (astăzi doar Bide-A-Wee), în Manhattan.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *