introducere-în-adoptarea-unui-câine

Introducere în adoptarea unui câine

Adoptarea unui câine este una dintre cele mai profunde experiențe pe care le veți trăi în viața dumneavoastră. Se află la același nivel cu căsătoria, cumpărarea primei case sau nașterea unui copil.

De-a lungul vieții sale, câinele dumneavoastră vă va aduce nenumărate bucurii, dar vor exista și momente de disperare. Va fi un companion pentru dumneavoastră, un cap călduț pe care să vă sprijiniți mâna și vă va fi devotat necondiționat.

Prezența unui câine în viața dumneavoastră înseamnă însă și responsabilități. Nu vă veți mai putea opri la sala de forță în drum spre casă; aveți un câine care trebuie să fie hrănit și trebuie scos la plimbare. Cum rămâne cu acele weekenduri la ski de care vă bucurați înainte? Acum trebuie să găsiți un loc de cazare care să accepte și câini, un loc în care să vă cazați câinele cât sunteți plecați sau o bonă bună.

Apoi, vor exista momentele de panică și frustrare: S-a pierdut cumva? A mâncat cumva ciocolata pe care ați lăsat-o pe masă? De ce nu se înțeleg cățeii?

Nu a susținut nimeni că a avea un câine este ușor. Dacă veți ști cum și unde să găsiți tipul de câine care vi se potrivește, și cum să vă pregătiți casa pentru el, decizia va fi simplă.

Dresajul corespunzător, perierea, aranjarea și îngrijirea sănătății vă vor menține câinele sănătos din punct de vedere fizic și mintal. Dacă aveți ustensilele necesare pentru a putea avea grijă în mod corespunzător de câinele dumneavoastră, experiența pe care o trăiți va fi mult mai plăcută.

Indiferent dacă alegeți un câine adult sau un pui, cumpărați un exemplar dintr-o rasă pură de la un crescător cu reputație sau adoptați un metis, îl hrăniți cu mâncare gătită sau cu cea mai bună mâncare comercială pe care o găsiți, există decizii și precauții pe care trebuie să vi le luați.

În acestea intră și asigurarea casei și grădinii pentru a le face mai sigure pentru câinele dumneavoastră, și a face câinele mai sigur pentru lume. Cu ajutor și perseverență, câinele va deveni cel mai bun prieten al dumneavoastră și va trăi o viață lungă și fericită.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *