Câinii în filme și televiziune

De la Lassie (deasupra) la Benji și Rin Tin Tin, câinii au jucat în filme încă de la apariția acestora. Câinii sunt încă cele mai frecvent întâlnite animale atât pe marele, cât și pe micul ecran. Începutul lor actoricesc datează încă de pe vremea filmului mut. Cel mai mare star al Americii era Rin Tin Tin.

După cum îi spune și numele, Rin Tin Tin este un Ciobănesc german găsit în Franța de către un soldat american în timpul Primului Război Mondial. Rin Tin Tin a descoperit prima oară faima în filmul mut „The man from Hell’s River”, dar a putut să facă trecerea la filmul cu sonor, asta spre deosebire de multe dintre starurile vremii.

De fapt, se spune că seria de filme de succes cu interpretul canin este cea care a scăpat studiourile Warner Brothers de la faliment. Cariera lui Rin Tin Tin nu s-a încheiat nici măcar după moartea sa din anul 1932. De atunci, descendenții săi (cât și câțiva alți Ciobănești germani) au servit ca Rin Tin Tin în filme, și apariții promoționale. Rin Tin Tin-ul actual este, de fapt, Rin Tin Tin al Xl-lea.

Faptul că personajul Rin Tin Tin a fost interpretat de către mai mulți actori nu este un lucru unic; este frecvent întâlnită practica să se folosească mai mulți câini pentru a prezenta un caracter canin într-un show sau film. Un câine s-ar putea să fie cel mai bun la trucuri, dar să nu fie deloc bun la expresivitatea facială.

Sau s-ar putea să fie folosiți mai mulți câini datorită orelor îndelungate de filmare. Dresorii ar putea să crească descendenții câinilor care interpretează personaje de succes în speranța obținerii de strămoși asemănători cu originalul, așa cum s-a făcut cu Rin Tin Tin, Lassie și Buddy din Air Bud, care a trebuit să fie înlocuit atunci când a fost diagnosticat cu cancer (Buddy a murit într-un final ca urmare a acestei boli). Chiar și Eddic, din serialul Frasier, are un înlocuitor, pe fiul său Enzo.

În alte cazuri, dresorii pur și simplu caută înlocuitori care să semene cu originalul, așa cum a fost cazul lui Benji și Sandie din serialul Annie. Oricum este realizat programul, există mari șanse ca și câinele dumnevoastră preferat de la televizor să fie în realitate doi sau chiar mai mulți câini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *