Zoomies

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Indiferent dacă le spuneţi aşa sau spuneţi că îşi ies din minţi, în cazul în care aveţi un pui de căţel, ştiţi la ce se referă. Puii cu vârste cuprinse între trei şi şase luni tind să aibă explozii bruşte de energie. Fără avertisment, ei încep sâ alerge prin casă sau prin curte de parcă au înnebunit.

În această stare, ei s-ar putea sâ ciupească de picioare atunci când trec în fugă sau să ia un obiect şi să înceapă să alerge cu el, invitându-vă sâ il alergaţi.

Aceste episoade durează între cinci şi zece minute şi apar cel mai frecvent seara, atunci când puii trebuie să îşi elibereze energia pe care o mai au înainte de a se culca. Aceste explozii de energie sunt o parte normală a vieţii puiului şi nu trebuie sâ faceţi nimic pentru a le opri.

  • Doi căţei de aceeaşi vârstă vor începe să alerge împreună şi deseori un câine adult poate fi convins să se alăture distracţiei, dar dacă puiul este singurul dumneavoastră câine, puteţi încerca să vă distraţi alături de el. Puteţi să transformaţi aceste episoade într-un joc pe care îl puteţi îndrepta într-o direcţie pozitivă.
  • Pentru a împiedica puiul să apuce obiecte sau oameni în timp ce aleargă, încurajaţi-l să se joace cu propriile jucării. Agitaţi jucăria pentru a-i atrage atenţia, apoi fie i-o daţi când trece pe lângă dumneavoastră, fie o aruncaţi în calea lui. Spuneţi „la-o” sau „Prinde-o” atunci când îi oferiţi sau aruncaţi jucăria, astfel încât sâ ştie că are permisiunea dumneavoastră să o ia.
  • Atunci când îi daţi o jucărie, asiguraţis-vă că îi oferiţi ceva suficient de mare încât să nu vă apuce cu dinţii de mână. O frânghie groasă sau o jucărie moale de dimensiuni mari sunt foarte potrivite. Dacă preferaţi ca animalul să nu apuce lucruri din mână, chiar şi în joacă, aruncaţi-i jucăria. Aceasta este, de asemenea, o strategie bună atunci când vă jucaţi cu un câine care îşi foloseşte abuziv dinţii.
  • Pentru pui, aceste momente sunt distractive şi constituie un bun moment să facă mişcare, dar vor înceta singuri după câteva luni. Şi adulţii tineri au astfel de explozii de energie, dar mai rar decât puii.
  • Este suficient sâ vă ghidaţi puiul în această perioadă şi sâ vă bucuraţi de amuzament atât cât durează. Lumea poate fi un loc mult prea serios – lăsaţi-vă puiul să cultive partea jucăuşă a caracterului dumneavoastră.

În anul 2003, mai mult de jumătate dintre câinii din S.U.A., adică peste 25.300.500 de câini, puteau face cel puţin un truc, conform datelor furnizate de American Pet Association.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *