testul-de-bun-cetatean

Testul de bun cetăţean

În S.U.A., una dintre cele mai populare activităţi necompetitive pentru care vă puteţi antrena este certificatul Canine Good Citizen (CGC), o onoare acordată de AKC. Deşi aceasta este sponsorizată de AKC, toţi câinii pot participa indiferent dacă sunt rasă pură sau nu. Programul CGC este un bun început pentru pregătirea câinelui în orice activitate.

CGC este un certificat acordat unui câine care trece testul de bun cetăţean canin. Testul este conceput pentru a evalua temperamentul şi dresajul unui câine, şi este promovat de AKC ca mod de premiere a acelor câini din societate care sunt bine crescuţi. Un câine trebuie să treacă de toate cele zece probe, inclusiv acceptarea unui străin prietenos, statul politicos pentru a fi mângâiat, mersul într-o lesă largă, îndeplinirea comenzilor de „şezi şi „culcat”, şi venirea la comandă.

Un câine care trece aceste teste primeşte CGC de la AKC şi poate purta un medalion care are emblema CGC. Dacă plănuiţi să vă înscrieţi într-un program de terapie cu câinele dumneavoastră, un certificat CGC îl face eligibil pentru înscrierea în multe dintre programele de dresaj pentru această slujbă.

Dresajul pentru CGC:

testul-de-bun-cetatean-1

  • Dacă doriţi să obţineţi un certificat CGC pentru câinele dumneavoastră, este o idee bună să îl dresaţi să se comporte corespunzător încă de când este pui. Învâţaţi-l să nu sară pe oameni, socializaţi-l cu alţi câini şi duceţi-l la cursurile de dresaj astfel încât să înveţe comenzile, să înveţe să meargă în lesă, şi să vină atunci când este chemat, încă de când este pui, rugaţi prietenii şi alte persoane să umble cu el astfel încât să nu devină neliniştit dacă este lăsat cu cineva pe care nu-l cunoaşte. Dacă faceţi toate acestea, câinele ar trebui să treacă cu uşurinţă testele CGC atunci când are vârsta de aproximativ un an.
  • În cazul în care câinele este adult şi nu a primit atunci când era mic dresajul necesar, va trebui să lucraţi mai mult cu el pentru a-l educa să fie capabil să câştige certificatul CGC. Comportamentul unui câine faţă de alţi câini este bine implementat atunci când ajunge să fie adult. Atunci când câinele tinde să fie agresiv faţă de alţi câini, s-ar putea să nu poată să câştige certificatul. Dacă, pur şi simplu, nu puteţi să îl controlaţi în compania altor câini şi doreşte să se joace, puteţi să îl învăţaţi să îşi controleze impulsurile prin antrenament. Dacă devine agresiv cu străinii, trebuie să lucraţi împreună cu un dresor profesionist pentru a rezolva această problemă înainte de a încerca testul CGC. Altfel, veţi fi foarte repede eliminaţi din testare.
  • Să vă învăţaţi câinele ce trebuie să facă pentru a trece testul CGC nu este doar distractiv, ci şi extrem de plin de satisfacţii. Orice câine care primeşte CGC este un câine alături de care este o plăcere să trăieşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *