pazirea-oamenilor-si-a-mancarii

Păzirea oamenilor şi mâncării

Este normal ca un câine să îşi protejeze mâncarea preţioasă de alţi câini, dar este nepotrivit şi periculos atunci când un câine îşi păzeşte lucrurile faţă de oameni. Unii câini vor mârâi şi vor încerca să muşte dacă le este teamă că cineva le va lua mâncarea, încercând să apuce pe oricine se apropie de ei atunci când mănâncă.

Un câine care îşi păzeşte mâncarea nu poate fi hrănii liber în siguranţă pentru că îşi va păzi în permanenţă mâncarea. Unui câine prea protector cu mâncarea, în loc ca aceasta să fie în permanenţă disponibilă, oferiţi-i mese măsurate la intervale regulate (trei până la patru mese pe zi pentru pui, una sau două pentru câinii cu vârsta peste un an).

Puneţi castronul cu mâncare jos, permiteţi-i jumătate de oră să mănânce şi apoi luaţi de jos castronul şi orice alte resturi de mâncare. Păstraţi-le până la următoarea oră de masă. În cazul în care câinele dumneavoastră a muşcat vreodată pe cineva protejându-şi mâncarea, trebuie să contactaţi un dresor profesionist sau o persoană specializată în comportamentul canin care să evalueze comportamentul câinelui şi să stabilească cea mai sigură modalitate pentru a corecta acest comportament.

Dresajul pentru evitarea comportamentului de păzire a hranei este cel mai bine să fie început atunci când câinele este tânăr, înainte să îşi formeze acest obicei, dar şi câinii adulţi pot fi dresaţi. Începeţi prin a vă învăţa câinele comanda „Şezi”, „Culcat”, şi alte trucuri simple care să fie recompensate cu bunătăţi, oferindu-i-le din mână.

pazirea-mancarii
Posesivitatea faţă de mâncare poate fi problematică şi necesită un dresaj pentru evitarea acestui comportament.

Atunci când câinele învaţă cum să primească recompensele, rugaţi şi alţi membri ai familiei şi prieteni să îi ceară să execute acele comenzi şi să îi ofere în mod asemănător recompensele. Copiii ar trebui să facă asta doar dacă sunt supravegheaţi de un adult, doar dacă sunt obişnuiţi cu câinii şi doar dacă animalul este prietenos şi blând faţă de copii.

Apoi învăţaţi-vă câinele că atunci când oamenii sunt în preajma lui când mănâncă se petrec lucruri nemaipomenite. lata câteva exerciţii cu ajutorul cărora să vă învăţaţi câinele că oamenii sunt cei care îi oferă hrană şi nu cei care i-o fură. Urmaţi exerciţiile pas cu pas, şi fiţi sigur că animalul se simte confortabil cu fiecare pas înainte de a trece la următorul:

  1. Hrăniţi câinele cu jumătate din cantitatea de hrană. Atunci când termină, ridicaţi castronul gol, adăugaţi şi restul mesei şi apoi oferiţi-i-l.
  2. Când câinele mănâncă, vorbiţi cu el încet şi mângâiaţi-l uşor în timp ce, din când în când, îi puneţi câte o bucată dintr-o gustare delicioasă în castron.
  3. Luaţi-i castronul înainte de a termina, adăugaţi nişte bunătăţi superdelicioase şi apoi înapoiaţi-l.

Păzitul hranei poate fi una dintre cele mai periculoase probleme de comportament al câinilor. În special expuşi riscului sunt copiii mici. Dacă eforturile dumneavoastră de dresaj nu dau roade, apelaţi la un dresor profesionist.

Unii câini îl pot considera pe membrul lor favorit din familie ca un lucru bun de păzit şi se vor comporta posesiv atunci când oricine altcineva încearcă să împartă cu ei atenţia respectivei persoane.

Câinele posesiv agresează alte animale din casă care încearcă să capteze atenţia persoanei postându-se între acesta şi respectivul ameninţând sau chiar muşcând. Atunci când un câine face acest lucru, proprietarii s-ar putea să îşi imagineze că el încearcă să îi protejeze de un rău imaginar, dar câinele pur şi simplu îşi marchează teritoriul, revendicând acea persoană ca proprietate.

Acest comportament poate deveni o problemă în cazul în care câinele începe să procedeze aşa cu alţi membri ai familiei sau prieteni care îşi arată afecţiunea sau se aşează prea aproape de persoana păzită. Acest comportament este destul de frecvent întâlnit la câinii din rasele de mici dimensiuni, care sunt transportaţi în mod normal în braţe sau ţinuţi în poala proprietarului.

Micul câine îşi asumă o poziţie bine cotată atunci când este ridicat în braţe şi ţinut la acelaşi nivel cu ochii omului. El se simte mai mare şi ar putea să creadă că stăpânul lui îl va susţine oricând este nevoie într-un conflict.

Cea mai bună modalitate de a opri domnia terorii unui câine mic este să i se scadă percepţia rangului. Imediat ce câinele începe să se comporte agresiv faţă de un prieten sau alt animal, puneţi-l la început pe podea. Dacă el continuă să manifeste acest comportament, accentuaţi mesajul ducându-l la locul său, în cuşca sau în patul său, şi lăsându-l acolo singur timp de cinci până la zece minute.

După aceea, permiteţi-i să vină înapoi singur în cameră cu dumneavoastră, dar nu îl luaţi imediat în braţe sau în poală. În cazul în care se comportă respectuos, lăudaţi-l. Dacă, În schimb, continuă să vă păzească, duceţi-l calm înapoi la locul său.

Se întâmplă câteodată ca şi câinii mai mari să manifeste astfel de comportamente. Dacă acesta este obraznic şi persistent în păzirea dumneavoastră, dar nu este agresiv, cereţi-i să stea în culcat atunci când începe să se comporte aşa. Acest lucru îl va împiedica să se poziţioneze între dumneavoastră şi ameninţarea percepută şi, de asemenea, îl va pune într-o poziţie de rang inferior decât dacă ar fi stat în picioare.

Dacă se întinde când îi daţi comanda, lăudaţi-l şi lăsaţi-l să ştie că sunteţi de acord cu ce a făcut. Împărţiţi-vă atenţia între prietenul respectiv şi câine, mângâindu-l şi lăudându-l dacă stă întins liniştit. Dacă se ridică sau încearcă din nou să vă păzească, oferiţi-i o pauză timp de cinci-zece minute, lăsându-l să vi se alăture şi oferindu-i o altă şansă să se comporte cum trebuie.

Câinele va învăţa că împărţirea atenţiei cu alţii este singura modalitate prin care poate avea şi el parte de atenţie din partea dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *