Obişnuirea-cu-tava-de-nisip-şi-ziarele

Obişnuirea cu tava de nisip şi ziarele

Deprinsul câinelui să îşi facă nevoile în tava cu nisip sau pe ziare poate fi o binefacere pentru cei care trăiesc într-un apartament. Doar pentru că un câine este învăţat însă să facă în tava cu nisip nu înseamnă că nu va trebui să iasă afară. Câinii tot au nevoie să iasă zilnic la plimbare şi joacă.

Pentru a vă dresa câinele să îşi facă nevoile în tavă, folosiţi nisip de tavă, ziare sau alt material absorbant. Câinii sunt mai puţin pretenţioşi decât pisicile atunci când vine vorba de material, dar trebuie să vă asiguraţi că sunteţi perseverenţi în alegerea acestuia. Tăvile şi nisipul respectiv sunt disponibile în diverse dimensiuni la magazinele de animale, sau puteţi să folosiţi o tavă standard pentru pisici în cazul în care aveţi un câine de talie mică.

La început, poate fi o idee bună să lăsaţi nisipul uşor murdar pentru a atrage câinele să se întoarcă să facă tot acolo. Puneţi câinele în tavă atunci când vedeţi că prezintă semnele că ar vrea să facă, de exemplu când miroase intens un loc şi dă târcoale. Spuneţi „fă pipi!” sau o altă comandă pe care o alegeţi şi pe care doriţi să o asocieze cu acţiunea.

Lăudaţi-I atunci când îşi face nevoile în tavă. Dacă elimină în afara acesteia, spuneţi „NU” şi imediat ridicaţi-l şi duceţi-l la tavă, încurajându-l să facă acolo. Lăudaţi-I dacă face acest lucru.

Pentru a-l învăţa să facă pe ziar, acoperiţi o zonă de gresie cu un strat gros de ziare. Fiţi siguri că nu este în acelaşi loc în care câinele mănâncă. Apoi, folosiţi aceeaşi metodă ca şi mai sus.
Obişnuirea-cu-tava-de-nisip-şi-ziarele-1

Atunci când prezintă semne cum că ar avea nevoie să facă, puneţi-l pe stratul de ziare; dacă ratează spuneţi-i „nu” şi puneţi-l pe ziar. Folosiţi un produs comercial care imită mirosul de urină pentru a-l atrage să facă pe ziare, sau folosiţi pe ziare puţin din urina sa.

Atunci când sunteţi plecaţi, izolaţi-l în zona cu ziarele. Dacă a folosit ziarele în timp ce aţi fost plecat, lăudaţi-l. În timp, scădeţi cantitatea de ziare pe care o folosiţi până când doar o zonă foarte mică este acoperită cu ziar şi el este învăţat să facă doar în acel loc.

Oricare metodă folosiţi, observaţi momentele când câinele sau puiul îşi face în general nevoile, cum ar fi după ce se trezeşte, sau după ce mănâncă şi respectaţi programul. Fiţi răbdători şi lăudaţi-l atunci când face acolo unde trebuie. Nu îl pedepsiţi niciodată când are un accident; în schimb, folosiţi întărirea pozitivă când face lucrul care trebuie. Ţineţi minte, unii câini învaţă repede, în timp ce alţii s-ar putea să aibă nevoie de câteva luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *