dresajul-pentru-activităţi-canine

Dresajul pentru activităţi canine

Puteţi să vă pregătiţi puiul pentru multe activităţi canine încă de timpuriu. Primul pas este să vă asiguraţi că acesta este bine socializat şi ştie comenzile de bază. El ar trebui să reacţioneze bine în situaţii noi împreună cu alţi câini şi cu diferiţi oameni. Ar trebui să fie, de asemenea, obişnuit să fie dresat în diferite locaţii, de la parcuri de câini până la curtea din spate. Trebuie să îl învăţaţi să muncească fără să îi fie distrasă atenţia.

Pentru a excela în activităţile canine, dumneavoastră şi puiul dumneavoastră trebuie să lucraţi împreună, aşa că învăţaţi-l să se concentreze asupra dumneavoastră când vă antrenaţi şi de asemenea ar trebui să fie în permanenţă sub controlul vocii dumneavoastră. Pentru a-i permite libertatea de a învăţa o nouă activitate, o comandă de rechemare bine implementată este imperativă.

Există multe activităţi la care puteţi participa împreună cu câinele dumneavoastră. Acestea includ flyball, freestyle canin, exerciţiile de urmă, căutare şi salvare, frisbee şi multe altele. Munca de terapie, dresajul competitiv şi cursele de agilitate sunt printre cele mai populare – în continuare găsiţi un ghid al pregătirii puiului pentru succes în aceste activităţi.

Învăţaţi-l să îşi folosească nasul ascunzând bunătăţi şi jucării, şi încurajându-l să le caute; descoperiţi ce fel de trataţii îl atrag şi îl motivează cel mai tare; lucraţi la coordonarea sa jucându-vă aport şi învăţându-l cu obstacole sigure.

Una dintre activităţile care oferă cele mai mari recompense pentru stăpânii de câini este munca terapeutică. Câinii de terapie au dresajul şi comportamentul necesar pentru a-şi însoţi stăpânii în aziluri, orfelinate, spitale şi alte facilităţi pentru a ajuta oamenii nevoiaşi. Benefieiile emoţionale ale vizitelor câinilor de terapie aduse persoanelor din aeeaste instituţii sunt bine documentate.

Cercetările au arătat că terapia asistată de animale reduce în mod eficient sentimentul de singurătate al rezindenţilor aflaţi în instituţiile de terapie îndelungată, iar pacienţii de la reabilitare acordă un mai mare interes tratamentului lor atunci când lucrează cu câini. Câinii de terapie sunt foarte folositori pentru programele care lucrează cu copiii, unde au înregistrat succese împreună cu copiii care suferă de traume emoţionale sau abuz, sau cei care sunt internaţi pe termen lung. Recompensele pentru proprietarii acestor câini sunt, de asemenea, semnificative.

dresaj-pozitiv
Nu trebuie niciodată să vă împingeţi câinele prea departe prea repede şi trebuie să încheiaţi întotdeauna şedinţele de dresaj pe un ton pozitiv.

Pentru a dresa un câine să muncească în acest tip de terapie ar trebui să începeţi cu dresajul de bază atunci când câinele este încă tânăr. În cazul în care câinele este deja adult, nu este prea târziu să îl învăţaţi comenzile de bază. Ar trebui să aveţi control total asupra câinelui tot timpul şi ar trebui să fie prietenos fără a fi prea agitat. În cazul în care câinele nu poate fi mânuit cu uşurinţă atunci când este agitat – în special atunci când face cunoştinţă cu oameni noi – trebuie să lucraţi asupra acestui lucru într-un mediu de curs.

Participaţi împreună cu câinele la programul Canine Good Citizen al American Kennel Club (AKC). Dacă animalul dumneavoastră poate trece de acest test, ar putea să fie un bun candidat pentru munca de câine de terapie.

De asemenea, puteţi cere să i se acorde certificarea Therapy Dogs International, Inc. (TDI) la acest test, care vă va confirma şi mai mult dacă este sau nu făcut pentru acest tip de muncă. Aceste cerinţe testează reacţia câinelui la echipamente medicale şi persoane care au infirmităţi, cât şi dresajul la comanda „lasă” şi dorinţa de a interacţiona blând cu străinii. Dacă trece de acest test, veţi putea să vă înscrieţi câinele în TDI.

Odată ce aveţi câinele sub control şi ştie comenzile de bază, s-ar putea să doriţi să îl înscrieţi la unul dintre workshopurile concepute special pentru câinii de terapie. Acestea oferă oportunităţi câinelui de a avea parte de situaţii asemănătoare cu cele cu care ar avea de a face în munca de terapie, permiţându-vă dumneavoastră să învăţaţi ce ar trebui să faceţi în astfel de situaţii. Delta Society şi TDI sunt două organizaţii care oferă aceste tipuri de workshopuri.

Oamenii cărora Ie place să îşi dreseze câinii doresc de multe ori să treacă la nivelul următor şi participă în dresajul de competiţie, jn acest tip de competiţii, cuvântul magic este precizia, iar câinii sunt notaţi în funcţie de cât de repede, cu cât entuziasm şi cu câtă acurateţe îndeplinesc comenzile care le sunt date în timpul testelor.

Cea mai bună modalitate de a vă dresa câinele pentru dresajul competiţional este să apelaţi la un profesionist. Multe facilităţi pentru dresajul câinilor oferă cursuri de dresaj de competiţie pentru îngrijitorii care doresc să câştige titlurile de dresaj oferite de AKC împreună cu câinii din rasele pure care sunt înregistraţi în AKC şi pentru cei cu metişi care doresc să participe în concursurile organizate de alte organizaţii.

Căutaţi un dresor care a obţinut titluri AKC cu câinii săi şi care are experienţă în a vă ajuta să învăţaţi cum să obţineţi ce este mai bun de la câinele dumneavoastră.

Înainte de a putea intra la cursurile de dresaj competitiv, câinele trebuie să cunoască bazele acestuia. Ar trebui să vă familiarizaţi cu regulile de competiţie ale AKC-ului pentru a vă forma o idee în legătură cu ceea ce se aşteaptă de la câinele dumneavoastră. În esenţă, dresajul de competiţie se construieşte pe comenzile de bază şi va necesita ca acestea să fie executate cu o mult mai mare precizie. La nivelul de începători, câinele va trebui să meargă la călcâi în lesă. să execute „şezi” atunci când vă opriţi din mers, să vă urmeze într-un traseu în „8”, să vină atunci când este chemat, să execute un şezi lung şi un culcat lung, şi să stea pentru a fi examinat.

Este important să exersaţi aceste exerciţii în fiecare zi dacă vă aşteptaţi să câştigaţi vreun titlu cu câinele dumneavoastră. Începeţi să exersaţi într-un mediu liniştiţi şi retras, astfel încât câinele să vă acorde întreaga sa atenţie. După câteva luni de antrenament, începeţi să exersaţi într-o zonă în care există mai multe distracţii, cum ar fi parcul.

Câinele trebuie să fie capabil să se concentreze asupra dumneavoastră într-un mediu în care există multă activitate în jur, astfel încât va trebui să îl învăţaţi să vă acorde atenţie indiferent de ceea ce se petrece în jurul său.

Folosiţi recompensele pozitive atunci când vă învăţaţi câinele. Lămuriţi-vă ce vă motivează câinele, şi folosiţi acestea pentru a-l face fericit după ce a executat ceea ce trebuie. Unii câini preferă recompensele sub formă de mâncare. În timp ce alţii ar face orice dacă ştiu că urmează să vă jucaţi cu ei.

Una dintre activităţile cu cea mai mare dezvoltare şi popularitate dintre activităţile canine sunt cursele de agilitate. Acest sport necesită muncă în echipă între dresor şi câine, şi este foarte distractiv pentru amândoi. În competiţiile de agilitate, un câine aleargă un parcurs cu obstacole care include elemente cum ar fi cadrul în A, podiumul, tunelul, obstacole diferite, masa de pauză, balansoarul şi jaloanele. Ordinea obstacolelor se schimbă de la concurs la concurs, astfel încât un parcurs să nu fie niciodată familiar pentru câine.

Câinele aleargă printre aceste obstacole cu dresorul alături de el pentru a-i arăta care este ordinea corectă a obstacolelor. Scopul este, pe lângă a se distra de minune, să fie încheiat cursul în cel mai rapid timp posibil, cu cele mai puţine greşeli.

Dacă aveţi un pui şi ştiţi că veţi dori să participaţi la competiţiile de agilitate în viilor, începeţi prin a-l dresa încă de acum deoarece este mai uşor pentru un câine să se descurce cu obstacolele atunci când este adult dacă a fost expus şi obişnuit cu ele încă de când era pui. Începeţi cu dresajul de bază deoarece toţi câinii trebuie să fie de încredere în poziţiile de şezi, culcat şi stai.

caine-in-capanea
Un câine adoptat dintr-un adăpost s-ar putea să aibă nevoie de puţin dresaj. S-ar putea să fie nevoie să înveţe să nu se mai urce pe mobilă şi cum să meargă pe anumite suprafeţe şi structuri cum ar fi linoleumul şi scările.

Acest dresaj îl învaţă şi să fie atent la dumneavoastră, element crucial în concursurile de agilitate. Alte modalităţi de a vă pregăti puiul pentru acest tip de competiţii este să îl obişnuiţi să meargă şi să se caţere pe diferite suprafeţe. Puteţi pune pe jos o bucată de plastic mai mare şi să îl încurajaţi să meargă pe ea, sau puteţi construi o masă joasă, din lemn sau cărămizi pe care să se obişnuiască să se urce. Puncţi-vă puiul să alerge prin tuneluri de câini. Puteţi să achiziţionaţi un astfel de tunel sau puteţi confecţiona unul.

Odată ce puiul a împlinit şase luni, ar putea fi timpul să fie dus la un curs de iniţiere în agilitate unde va învăţa să abordeze fiecare obstacol într-un mod care este sigur pentru dezvoltarea corporală. Discutaţi cu un dresor local sau cu un club pentru concursurile de agilitate pentru a găsi un astfel de curs. După ce puiul a absolvit acest curs, puteţi participa la cursurile normale de agilitate, care vă vor pregăti pentru competiţie.

Este foarte important să folosiţi încurajarea pozitivă atunci când vă învăţaţi câinele. Trebuie ca el să fie fericit şi să se simtă bine, şi trebuie să fie entuziast dacă doriţi să aveţi succes în acest sport. Nu trebuie niciodată să vă grăbiţi câinele. O experienţă greşită pe balansoar sau un alt obstacol poate duce la o adevărată frică de acest obstacol. Aşteptaţi până când câinele este complet încrezător în legătură cu obstacolul înainte de a-i cere să meargă la viteză maximă.

Antrenamentul este, de asemenea, important în dresajul pentru agilitate. Marea majoritate a cursurilor pentru agilitate se ţin o  dată  pe săptămână, dar trebuie să exersaţi toată săptămâna ceea ce aţi învăţat. Anumite obstacole, cum ar fi mersul printre jaloane, sunt mai greu de învăţat, aşa că necesită mult mai multă exersare acasă.

Dacă sunteţi serioşi în legătură cu dresajul pentru agilitate, cel mai bine ar fi să achiziţionaţi obstacole pentru a exersa cu câinele dumneavoastră. Aceste lucruri sunt disponibile prin site-uri dedicate. Sau dacă vă pricepeţi, puteţi să vi le construiţi singur.

În timp ce câinele a învăţat cum să negocieze obstacolele şi să vă urmărească indicaţiile, dumneavoastră veţi învăţa cum să vă descurcaţi în concurs. Modalitatea în care vă mişcaţi corpul şi braţele, tonul vocii, şi întreaga atitudine pe care o aveţi vor afecta modul în care câinele se va descurca în cursă. Veţi descoperi că trebuie să învăţaţi să vă descurcaţi în acest sport la fel de mult ca şi câinele dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *