comportamente-obraznice

Comportamente obraznice

Unele dintre comportamentele câinelui dumneavoastră, cum ar fi împingerea în dumneavoastră sau lingerea, ar putea fi considerate doar semne ale faptului că se simte bine în compania dumneavoastră. Deşi el doar îşi arată afecţiunea, unele dintre comportamentele sale pot fi iritante.

În cazul în care câinele se lasă pe dumneavoastră în timp ce îl mângâiaţi, nu încercaţi să îl împingeţi pentru că el doar va împinge mai tare. În schimb, faceţi un pas înapoi astfel încât să îşi piardă echilibrul. Dacă el îşi recapătă echilibrul după care continuă să se lase pe dumneavoastră, repetaţi. Continuaţi astfel până când câinele se aşază sau nu vă mai foloseşte ca un stâlp de sprijin.

Dacă staţi într-un scaun şi îl mângâiaţi, şi el se sprijină de scaun pur şi simplu trageţi-vă cu scaun cu tot câţiva centimetri, ceea ce, din nou, îl va face să îşi piardă echilibrul. În cazul în care nu puteţi să vă deplasaţi cu scaunul, pur şi simplu luaţi-vă mâna de pe el şi încetaţi să îl mai mângâiaţi atunci când se sprijină. Aşteptaţi până când stă pe propriile picioare înainte de a reîncepe să îl mângâiaţi. Câinele îşi va da în curând seama că nu îl veţi mângâia atunci când se sprijină de dumneavoastră şi va înceta să mai facă asta.

Uneori, linsul şi pupatul afectuos pot deveni exagerate şi dificil de întrerupt. Pentru a nu-l transforma într-un obicei, descurajaţi linsul prelungit. Dacă nu vă deranjează câţiva pupici canini, lăsaţi-vă câinele să vă lingă o dată sau de două ori, apoi spuneţi că este destul şi depărtaţi-vă puţin până când încetează. Poate fi de asemenea de ajutor să vă învăţaţi câinele să pupe doar la comandă, făcând această formă de afecţiune din partea câinelui dumneavoastră inacceptabilă dacă nu o cereţi chiar dumneavoastră.

Învăţaţi-vă câinele să vă dea un pupic:

caine-pupic

  1. Puneţi o mână pe pieptul câinelui şi cealaltă pe partea laterală a gâtului. Acest lucru vă va permite să îl împingeţi cu blândeţe dacă devine prea agitat.
  2. Apropiaţi-vă faţa de cea a câinelui. Spuneţi „Pupic” şi faceţi zgomot ca de pupic. Marea majoritate a puilor şi adulţilor va începe imediat să vă lingă.
  3. Dacă atunci când primeşte semnalul, câinele nu începe să vă lingă, încercaţi din nou după ce v-aţi dat cu puţină cremă de brânză pe obraz.
  4. Imediat ce câinele începe să vă lingă obrazul, lăudaţi-l şi oferiţi-i o recompensă. Acest lucru atât recompensează câinele, cât şi opreşte linsul înainte să devină exagerat.

Invăţaţi-vă câinele să primească un pupic:

caine-primeste-pupic

  1. Puneţi o mână pe gâtul câinelui şi ţineţi-i botul cu cealaltă. Acest lucru vă protejează să nu fiţi ciupiţi în timp ce câinele învaţă să fie pupat.
  2. Pupaţi obrazul câinelui sau partea superioară a capului, apoi daţi-i o recompensă.
  3. Atunci când acceptă calm pupicul, încercaţi să o faceţi fără a-i ţine botul. Ţineţi-vă mâinile pregătite pentru a-l bloca în caz că se mişcă prea repede.

Un pui de căţel cerneşte mâncare de la părinţi lingând, de obicei, gura mamei. Atunci când un câine încearcă sa va lingă pe gură, el simulează acest comportament.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *