slujbe-noi-pentru-câini

Slujbe noi pentru câini

Nu toate slujbele pe care le fac câinii continuă să fie potrivite şi în zilele noastre. Unele dintre ele au dispărut datorită unei mai bune aprecieri a nevoilor de bază ale câinilor, altele pentru că au devenit pur şi simplu depăşite.

Acum două sute de ani, câinii erau folosiţi pentru orice muncă, de la acţionarea roţilor de moară şi a frigăruilor până la tragerea cărucioarelor de lapte şi vânătoarea şobolanilor.

Dar, aşa cum unele slujbe au dispărut, altele noi le-au luat locul. Pentru fiecare slujbă care a fost înlăturată de industrializare, a apărut alta nouă. Marea majoritate a noilor slujbe pentru câini au la bază talentele şi incredibilele abilităţi naturale pentru care au fost crescuţi timp de secole.

Câinii de vânătoare şi de pază sunt preţuiţi în special în multe dintre noile slujbe care au apărui în ultimii ani. Agilitatea, puterea, inteligenţa, simţul acut al mirosului şi dorinţa de a face pe plac pe care le deţin pot fi cu uşurinţă canalizate către noi scopuri.

Câinii sunt câteodată folosiţi pentru a detecta o pacoste pentru proprietarii de case – termitele. Câinii pentru detectarea de termite sunt angajaţi de companiile de deratizare. Căinii pot gâsi termitele sub pardoseli, în pământ şi în pereţi. Dintr-un grup de câini testaţi de cercetătorii de la Universitatea din Florida, 92%-98% s-au dovedit eficienţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *