Câinii pentru salvarea animalelor sălbatice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Una dintre problemele aflate în actualitate cauzate de rapida suburbanizare a Statelor Unite este distrugerea habitatelor naturale. Pe măsură ce oamenii acaparează din ce în ce mai mult din spaţiile sălbatice pe care animalele le numesc casă, acestea tind să apară din ce în ce mai des în spaţiile umane.

Şi pe măsură ce le distrugem din ce în ce mai multe surse de hrană şi le-am slăbit suspiciunea în legătură cu oamenii, tot mai multe animale ajung să se aventureze în spaţiile locuite de oameni pentru a căuta hrană, câteodată provocând stricăciuni şi chiar rănind oameni în acest proces. Şi peripeţiile noastre în căutarea aventurii şi relaxării ne pun în pericol.

în multe dintre regiunile din vestul S.U.A. s-a descoperit că în urma distrugerii zonelor sălbatice şi a creşterii interacţiunii dintre oameni şi animale, s-a ajuns la o creştere bruscă a întâlnirilor dintre oameni şi urşi.

Din nefericire, aceste întâlniri au în general final nefericit pentru urşi care dacă nu pot fi mutaţi în siguranţă, riscă să fie eutanasiaţi. Pentru a evita astfel de situaţii, câinii din rasele de vânătoare de urşi sunt acum folosiţi pentru a-i convinge pe aceştia să ocolească zonele ocupate de oameni.

Câinele urs Karelian (deasupra) este o rasă de câini tradiţională rusească folosită pentru a vâna urşi care, în momentul actual, este folosit pentru hărţuirea şi intimidarea urşilor şi pentru a-i convinge că oamenii şi companionii lor canini sunt de evitat.

Cu cât urşii se simt mai puţin confortabil în zonele locuite de oameni, cu atât este mai puţin probabil că ar trebui să plătească cu preţul vieţii aventurile în tomberoanele de gunoi.

Câinii de vânătoare cu puşca şi câinii ciobăneşti sunt învăţaţi să alunge păsările de pe pistele aeroporturilor pentru a menţine la minim aşa numitele „accidente aviare”. Acestea apar atunci când un stol de păsări se loveşte de un avion. Păsările pot fi aspirate în motoarele avionului, cauzând probleme mecanice sau chiar afectând aripile şi învelişul avionului.

Conform Federal Aviation Administration (FFA), astfel de accidente reprezintă o problemă majoră de siguranţă pentru avioane. Anual, există aproximativ 2000 de astfel de incidente care implică avioanele comerciale.

Câinii suni, de asemenea, folosiţi pentru a alunga pasările de pe terenurile de golf şi alte zone recreaţionale, unde excrementele lor şi afişarea uneori a unor comportamente agresive pot reprezenta o problemă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *