câinii-pentru-persoanele-cu-probleme-auditive

Câinii pentru persoanele cu probleme auditive

Câinii de serviciu au început să capete interes intens printre persoanele fără auz sau cu probleme grave de auz. Ei sunt dresaţi să recunoască anumite sunete şi să îşi anunţe stăpânii atunci când le aud. Un astfel de câine îşi anunţă în general stăpânul prin executarea unui şezi în faţa acestuia sau prin oferirea labei.

Unii câini sunt dresaţi să aibă diferite alerte pentru diferite sunete sau să atingă covoare de culori diferite în funcţie de sunet; de exemplu, un covor indică soneria, altul indică o persoană care strigă numele stăpânului.

Câteodată, ei au alerte active, care înseamnă că aleargă înainte şi înapoi între stăpânul lor şi sursa zgomotului, iar alteori alerte pasive, stând lângă stăpân sau sursa zgomotului.

Folosirea lor poale fi importantă, cum ar fi alertarea stăpânului de o alarmă de incendiu, sau minoră ca în cazul zgomotului automatului de cafea. Pe lângă alertarea în cazul alarmelor de incendiu, soneriilor, telefonului, mulţi câini sunt dresaţi să reacţioneze la sunetul unui cronometru.

Cronometrul este apoi folosit într-o varietate de activităţi, de la gătit, ceas deşteptător şi altele. În acest fel, câinele nu trebuie să înveţe o comandă de fiecare dată când este cumpărat un nou ceas deşteptător sau un nou ibric.

Deşi multe persoane surde folosesc câinele doar în casă, alţii îi găsesc folositori şi atunci când îşi părăsesc casa pentru a face diferite activităţi sau pentru a munci.

Deşi nu sunt dresaţi să răspundă în caz de pericol Ia fel cum sunt câinii îndrumători, un câine din această categorie are reacţiile naturale la zgomotele tari sau neaşteptate – un lucru foarte de ajutor pentru ca persoana fără auz să fie conştientă de mediul înconjurător.

câinii-pentru-persoanele-cu-probleme-auditive-1
Câinii pentru persoane cu probleme de auz îşi anunţă stăpânii atunci când sună soneria, telefonul sau o alarmă.

La muncă, un câine pentru auz poate să îşi înştiinţeze stăpânul de sunetul telefonului sau atunci când un coleg de muncă are nevoie de atenţia stăpânului.

Câinii pentru persoanele cu deficienţe de auz, la fel ca orice alţi câini de asistenţă, sunt acoperiţi de ADA. Cu toate acestea, multe organizaţii pentru aceşti câini îi dresează diferit pentru interior şi pentru exterior.

În cazul în care câinele este dresat doar pentru munca în interiorul casei, organizaţia s-ar putea să ceară ca acesta să nu poarte vesta de lucru şi să se supună tuturor regulilor valabile pentru animalele de companie atunci când iese din casă.

Marea majoritate a organizaţiilor de câini pentru persoanele cu probleme de auz îşi obţin câinii din adăposturi sau organizaţii de salvare de rasă. Ei primesc dresaj riguros prin intermediul acestor organizaţii şi apoi sunt plasaţi unui grup de potenţiali beneficiari pentru continuarea dresajului timp de o săptămână până la o lună. La sfârşitul perioadei de dresaj, fiecare persoană este cuplată cu un câine.

 

Aşa cum este cazul cu toţi potenţialii câini de asistenţă, nu toţi cei care încep programul de dresaj ajung să îl şi termine. Aceşti câini care nu reuşesc să finalizeze programul de dresaj sunt daţi spre adopţie. Câinii care nu mai pot sta în căminul respectiv după ce sunt pensionaţi sunt oferiţi spre adopţie de organizaţiile respective.

Pentru că acest tip de muncă nu implică niciun efort fizic, câinii dresaţi pentru această slujbă pot avea orice talie şi nu trebuie să fie la fel de bine pregătiţi fizic ca cei pentru persoanele fără vedere sau cei de serviciu. Există, de asemenea, mai puţine restricţii atunci când vine vorba de vârstă.

În general, Terrierii sunt foarte buni câini pentru acest tip de muncă pentru că au un foarte bun auz şi au tendinţa să reacţioneze la sunete. Dimensiunile mici ale câinilor din această rasă îi fac, de asemenea, populari printre persoanele care apelează la serviciile câinilor, care îşi pot dori un câine ce poate fi uşor de ţinut într-un apartament sau uşor de luat în braţe şi controlat.

Pentru persoanele care îşi pierd auzul odată cu înaintarea în vârstă, câinii mici se pot integra mai uşor cu stilul de viaţă dintr-un azil de bătrâni sau dintr-un apartament. Câinii pentru persoanele cu probleme de auz pot avea între 2 şi 40 de kilograme şi pot fi din aproape orice rasă sau amestec de rase, atâta timp cât au un auz foarte bun şi o poftă mare de muncă.

Există, de asemenea, câini de asistenţă care oferă suport emoţional persoanelor cu probleme emoţionale sau psihice severe; totuşi, aceasta este o nouă zonă a muncii câinilor de asistenţă.

Cei mai moderni câini de vânătoare din Finlanda au telefoane celulare la muncă. Benefon, un producător de telefonie mobilă finlandez, oferă un telefon celular care foloseşte un chip GPS pentru a localiza câinii pe teren. Vânătorii pot chiar să emită comenzi verbale dacă formează numărul câinelui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *