Balto, câinele minune

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Un câine de sanie numit Balto şi-a câştigat faima în anul 1925 datorită muncii pe care a întreprins-o pentru stoparea epidemiei de difterie. În Nome, Alaska, boala ameninţa populaţia tânără din oraş.

Datorită iernii din acea zonă, singura modalitate de a transporta serul anti-toxină de la Anchorage la Nome era folosirea atelajelor cu câini. În ciuda vânturilor puternice şi temperaturilor scăzute care rareori depăşeau -20°C, echipajele de câini au călătorit mai mult de 1500 km între cele două oraşe.

După doar şase zile, atelajul lui Gunner Kaassen a livrat serul în Nome. Balto era câinele principal din acel atelaj eroic.

Balto a devenit vestit în S.U.A., dar după un timp, el împreună cu ceilalţi câini din echipă erau doar o atracţie. Atunci când un om de afaceri din Cleveland a descoperit că aceştia nu erau trataţi corespunzător, i-a cumpărat şi i-a adus în Cleveland, unde au trăit confortabil.

Rămăşiţele lui Balto sunt expuse la Muzeul de Istorie Naturală din Cleveland. În Central Park din New York a fost ridicată o statuie în onoarea sa.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *