terrierii

Terrierii

Terrierii sunt un alt grup de câini care ar putea reprezenta un pericol pentru animalele mici – de la pisici la șobolani. Aceștia au fost selecționați pentru a vâna animalele dăunătoare și alte animale de pradă de talie mică, cum ar fi iepurii. Multora dintre ei le place la nebunie să sape și se vor aventura în vizuinele prăzii pentru a o prinde.

Mulți Terrieri și-au găsit sfârșitul în urma prăbușirii unui tunel – împătimiții acestor rase îi sfătuiesc pe proprietari să își țină câinii în lesă atunci când sunt pe un teritoriu necunoscut. Unele rase de Terrieri sunt considerate a nu fi de încredere în case în care mai trăiesc pisici sau alte animale mici, dar cu dresaj intensiv și socializare intensă pot până la urmă trăi alături de pisici.

Dacă doriți un câine curajos și vioi, luați în considerare și rasele din acest grup. Deși Terrierii sunt în general mici, sunt în același timp și plini de energie și iubesc să facă mișcare și să se joace. Sunt și inteligenți și își vor găsi ceva de făcut dacă dumneavoastră sunteți ocupați. Partea negativă este că pot fi arțăgoși și repezi la mânie.

terrierii-1
Majoritatea terrierilor sunt câini mici plini de energie, care necesită atenţie şi activitate fizică.

Grupul Terrierilor cuprinde Norwich Terrier, Border Terrier, Cairn Terrier, dar și mult mai marele Airdale Terrier. Printre aceste rase se mai află și rasele de luptă, inclusiv American Staffordshire Bullterrier, Bullterrier și American Pittbull Terrier.

Toate aceste rase au fost la origine câini șoricari – câini crescuți și selecționați pentru a vâna animale dăunătoare sau pentru sport – dar au fost folosiți și în alte sporturi sângeroase, cum ar fi luptele cu tauri sau luptele de câini.

Din cauza acestui istoric, cât si al folosirii lor în luptele ilegale cu câini, există unele îngrijorări în legătură cu temperamentul lor. Împătimiții acestor rase susțin însă că acești câini sunt extrem de iubitori cu oamenii în general și buni în special cu copiii.

Cei cu care nu se descurcă la fel de bine sunt alți câini. Deși există „huligani” care nu au probleme cu alți câini fără a primi un dresaj corespunzător, proprietarii puilor din aceste rase sunt sfătuiți să-i supună de mici la cât mai multe experiențe plăcute cu alți câini.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *