răul-de-mașină-al-câinilor

Răul de mașină al câinilor

Atunci când merge cu mașina, câinele dumneavoastră are probleme cu stomacul? Următoarele sfaturi vă vor ajuta să preveniți răul de mașină și să vă ofere un drum mai liniştit:

  • Răul de mașină este cauzat mai degrabă de anxietate decât de mișcare. Râul de mișcare este cauzat de mișcările fluidului din urechea internă care afectează echilibrul organismului. Învățați-vă câinele că plimbările cu mașina sunt un lucru bun. Puneți-I să stea in mașină în fiecare zi, pentru o săptămână, timp de câteva minute fără a pleca efectiv undeva.

Apoi, timp de câteva zile, faceți o scurtă plimbare cu mașina, cum ar fi să mergeți în jurul blocului. Treptat, creșteți distanța și timpul călătoriilor. În timpul plimbărilor, oferiți-i laude din plin. Nu urcați câinele în mașină doar pentru călătorii neplăcute, cum ar fi vizita la medicul veterinar. Duceți-I cu mașina în parc sau în vizite la prieteni și câinele va asocia în curând mașina cu experiențe pozitive.

  • În cazul în care câinele este fricos, încercați remedii naturale. Aceste produse folosesc extracte din flori, plante, vitamine și minerale pentru a calma în mod natural și a înlătura stresul. Pentru mai multe informații, întrebați la magazinul pentru animale, medicul veterinar sau magazinul de produse naturiste.
  • Nu hrăniți câinele cu patru până la opt ore înainte de drumul cu mașina. Un câine cu stomacul gol este mult mai puțin probabil să vomite. Apa este în regulă și s-ar putea să îl facă pe câine să se simtă mai confortabil. Cu toate acestea, unii câini se simt mai bine cu o cantitate mică de hrană în stomac; în cazul în care câinele a prezentat vărsături în călătoriile anterioare cu toate că nu i-ați dat nimic de mâncare, încercați să îi dați o cantitate minimă de hrană înainte de a porni la drum.
  • Atunci când câinele este în mașină, mențineți aerul proaspăt în mișcare. Nu deschideți geamul atât de mult încât să poată ieși sau să își poată scoate capul.
  • Permiteți câinelui să meargă pe scaunul din față unde locul de mișcare este limitat (nu faceți acest lucru însă dacă mașina este dotată cu airbag-uri). Unii specialiști consideră că a permite câinelui să privească afară poziționat astfel încât să vadă în direcția în care se deplasează mașina poate reduce sau chiar evita răul de mașină. Alții consideră că privitul afară chiar accentuează răul de mașină și din acest motiv câinii ar trebui să fie ținuți în cuștile de transport pe toată durata călătoriei, unde pot să stea întinși și nu pot vedea afară. Dacă prima metodă nu merge cu câinele dumneavoastră, încercați-o pe cealaltă.
  • Conduceți încet și atent, evitând virajele strânse și mișcările bruște. În călătoriile mai lungi, opriți cam la o oră, permițându-i câinelui să se plimbe puțin și oferiți-i apă.
  • Dacă orice altă metodă eșuează, discutați cu veterinarul dumneavoastră în legătură cu folosirea unor medicamente care se eliberează fără rețetă, sigure pentru câini. Administrați câinelui medicamentul cu aproximativ o oră înainte de a pleca. Veterinarul vă poate prescrie ceva mai puternic decât medicația fără rețetă dacă este nevoie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *