Rasele nordice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Aceste rase sunt definite de originea lor geografică. Majoritatea sunt câini de tip Spitz cu urechi ascuțite, blană groasă și coadă curbată. Rasele nordice au o varietate de utilități, dar sunt similare în aspect cât și înclinația lor spre independență.

Multe rase nordice sunt distante faţă de oameni, și multe dintre ele au o preferință înnăscută de a hoinări. Husky siberian este, de exemplu, întruchiparea perfectă a experților în evadări. Se cunosc cazuri în care proprietarii au fost nevoiți să apeleze la beton și cuști de oțel pentru a-și împiedica câinii să evadeze.

Unele rase nordice au instincte de prădători, așa că trebuie să fie ținuți sub supraveghere atunci când vine vorba de animale mici sau chiar copii, al căror plâns poate răsuna ca strigătele vânatului rănit.

Acești câini au suficientă energie de consumat, astfel încât este sugerată implicarea lor într-o activitate. Husky și Malamutul se descurcă bine la tracțiune sau înhămatul la sanie – atât timp cât această activitate este sigură și distractivă.

rasele-nordice-1
Dacă trăiţi într-un climat mai rece, luaţi în considerare o rasă nordică. Aceşti câini iubesc frigul şi se vor bucura enorm atunci când li se va permite să participe şa sporturi de iarnă cum ar fi skijoring.

Deoarce acești câini pot fi suspicioși cu străinii, este recomandat să fie socializați bine de timpuriu. Rasele nordice sunt independente, dar cu toate acestea ei se înțeleg foarte bine cu alți câini – sunt într-adevăr animale de turmă și vor fi membri buni ai turmei dumneavoastră atâta timp cât stabiliți o scară ierarhică de timpuriu.

Câinii din rasele nordice o duc foarte bine în familiile active care au ceva experiență cu câinii. Un astfel de câine ar fi potrivit pentru dumneavoastră dacă vă plac drumețiile, schiului, sau mersul cu bicicleta; dacă trăiți într-un climat mai rece; și aveți timp pentru dresaj și mișcare.

Alegerea unui câine adult

Atunci când alegeți un câine luați în considerare şi următoarele:

  • este rasa sau amestecul de rase potrivit pentru stilul dumneavoastră de viață?
  • este potrivit câinele pentru copiii dumneavoastră?
  • este potrivit câinele pentru animalele deja existente în gospodăria dumneavoastră?
  • câinele este prietenos ți sociabil?
  • care este istoria câinelui respectiv?
  • care este starea lui de sănătate?
muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *