organizațiile-de-salvare-a-raselor

Organizațiile de salvare a raselor

Odată cu apariția problemei suprapopulației animalelor de companie, mulți entuziaști ai raselor au început să se implice în organizații de salvare a raselor. Acestea pot avea ca bază case individuale sau canise private.

Atunci când vine vorba de preț, o astfel de organizație cere mai mult decât un adăpost, dar mai puțin decât un crescător – de obicei câteva sute de dolari. Câinii sunt întotdeauna castrați înainte de a părăsi organizația și se poate să primească și alte tratamente medicale.

Deoarece marea majoritate a câinilor trăiesc în case adoptive până în momentul în care sunt cumpărați, acești câini au parte de mai multă socializare și dresaj decât cei din adăposturi. Organizațiile de salvare oferă, de asemenea, și mai multe informații despre animalele pe care le au în grijă decât majoritatea adăposturilor.

După ce un câine a trăit săptămâni, luni sau chiar ani cu familia adoptivă, membrii acesteia știu toate caracteristicile personalității lui. Pe lângă aceasta, ei sunt câini care au fost returnați de către foștii proprietari, așa că grupul de salvare poate afla foarte multe informații despre fostul stil de viață al animalului.

Deși marea majoritate a acestor organizații sunt axate pe o anumită rasă, există totuși și multe care se ocupă de anumite tipuri de câini, mici, mari, de tip Pitbull, ciobănești; sau se ocupă de anumite zone geografice. Multe grupuri caută prin adăposturi și adoptă câini înainte ca aceștia să fie eutanasiați, dar acceptă și câini returnați de către stăpânii lor.

Pentru a descoperi o astfel de organizație, discutați cu veterinarul dumneavoastră, adăpostul local sau clubul rasei. Marea majoritate a grupurilor de salvare își verifică animalele destul de riguros, oferind spre vânzare doar acei câini care sunt bine socializați și sănătoși. Membrii acestor grupuri vor avea probabil foarte multe întrebări pentru dumneavoastră, așa cum ar trebui să aveți și dumneavoastră pentru ei.

Multe dintre organizații muncesc din greu pentru a găsi câinele potrivit pentru familia potrivită. Vor dori să știe ce nivel de activitate aveți, cât de des sunteți acasă, cine trăiește în casa dumneavoastră (inclusiv ce alte animale mai aveți), cât de sigur este gardul dumneavoastră și ce activități canine aveți planificate pentru viitorul animal.

În funcție de filozofia lor, s-ar putea să vă ceară să hrăniți câinele doar cu un anumit tip de mâncare, să participați la anumite activități canine, sau chiar ca un membru al familiei (cel puțin) să nu lucreze în afara casei.

Deoarece câinii care se află la organizațiile de salvare au fost deja părăsiți o dată, voluntarii sunt dedicați muncii de a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla din nou. Majoritatea vă vor cere să completați un chestionar foarte cuprinzător și vă vor intervieva. Ei fac tot ce le stă în putință să potrivească un câine cu familia astfel încât să evite problemele care au dus la abandonarea câinelui prima oară.

Adoptarea unui câine de la o astfel de organizație este un mod excelent de a găsi rasa potrivită și de a salva o viață în același timp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *