Ogarii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Câinii care aparțin acestei categorii au fost de asemenea selecționați pentru vânătoare, dar în cazul lor pentru a-și folosi ochii și nu nasul. Marea majoritate a acestor câini sunt de talie mare, gândiți-vă la Ogari, Ogari afgani sau Wolfhoundul irlandez.

În UKC, câinii de vânătoare după văz sunt plasați în aceeași categorie cu câinii vagabonzi. Acestea sunt două grupe vechi de câini: au fost descoperite dovezi care atestă existența ogarilor încă din secolul al VIII-lea î. Hr., în vreme ce originile câinilor vagabonzi pot fi situate printre rasele de câini sălbatici (Canis familiaris). De fapt, multe rase încă sunt sălbatice.

Asemenea grupului anterior de copoi și aceștia au acea incredibilă franchețe. Aceasta, combinată cu viteza lor, poate însemna probleme. Proprietarii de astfel de câini avertizează că aceștia trebuie ținuți in permanență in lesă atunci când se află în spații deschise.

ogarii.-1
Ogarii adoră să alerge; ei sunt excelenţi companioni atât timp cât sunt ţinuţi în spaţii îngrădite sigure.

În ciuda acestui fapt, rasele de câini din această grupă sunt animale de companie excelente. Sunt câini iubitori, care pot trece foarte ușor de la muncă la relaxare.

Pe de altă parte, câinii Pariah nu sunt pentru orice familie. Ei au nevoie de un stăpân experimentat, de preferat unul care nu este Ia primul contact cu astfel de câini. Deși unii au o istorie lungă de domesticire, alții sunt mai aproape de rădăcinile lor sălbatice și ar putea avea probleme adaptându-se la viața de familie fără dresaj și socializare controlată.

Basenji-ul a devenit o alegere din ce în ce mai populară ca animal de familie.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *