nivelul-de-energie-al-unui-câine

Nivelul de energie al unui câine

După ce ne-am aruncat privirea asupra descrierilor grupurilor și ale unor rase, ar trebui să aveți măcar o idee generală atunci când vine vorba de nivelul de energie și necesarul de mișcare ale fiecărei rase.

În cazul în care vă decideți să adoptați un pui sau un câine adult de la un adăpost sau o organizație, voluntarii de acolo sau cei care lucrează în cadrul organizației vor putea să vă ajute să stabiliți nevoia de mișcare a unui câine și măcar să aproximați cât de activ va fi un pui atunci când va deveni adult.

nivelul-de-energie-al-unui-câine-1
Toţi puii au multă energie de consumat; cu toate acestea multe dintre rase se mai liniştesc odată cu înaintarea în vârstă.

Gândiți-vă ce vă doriți: un câine care are nevoie doar de câteva plimbări de 10 minute în fiecare zi, un câine care să adore plimbările lungi sau alergări cu perioade de joacă cu mingea, sau un câine care să nu se mulțumească cu mai puțin de o alergare lungă plus o oră de exerciții de agilitate sau o altă activitate intensă.

Cereți relații despre personalitatea câinelui: liniștită, activă, sau ceva între cele două? Apoi întrebați-vă pe dumneavoastră înșivă despre propria personalitate. Cum arată o zi ideală: lenevind pe canapea cu telecomanda în mână și o bere în cealaltă, sau ieșind la o plimbare de 15 kilometri prin munți?

Sunteți o persoană căreia îi place să alerge sau exercițiile dumneavoastră se rezumă la o vizită lunară la sala de forță? Si cum stați cu timpul, veți putea fi acasă pentru o plimbare lungă în fiecare zi sau va trebui să strecurați undeva în orarul încărcat o alergare scurtă în jurul blocului?

Diferite rase au diferite nevoi atunci când vine vorba de necesarul de mișcare fizică. Dacă vă doriți un câine cu care să participați Ia concursuri de agilitate, atunci s-ar putea să fiți puțin dezamăgiți de un Pug sau un Mastiff care, probabil, nu se va ridica la nivelul competițional. ba chiar s-ar putea să nu aprecieze o astfel de activitate.

Pe de altă parte, dacă vă doriți un companion cu care să împărțiți canapeaua, un pui de Câine de cireadă australian s-ar putea să își dorească să facă mult mai multă mișcare și să vă transforme viața într-un coșmar. Câinii activi care nu au parte de suficientă activitate devin deseori distructivi și ar putea afișa comportamente nevrotice cum ar fi săpatul, lătratul și ronțăitul.

Sunt nefericiți și vă fac și pe dumneavoastră nefericiți. Chiar dacă sunteți în stare sa oferiți energia suficientă pentru a ține pasul cu câinele dumneavoastră, sunteţi sigur că asta vă și doriți? Ultimul lucru pe care doriți să îl simțiți este acela că îndeplinirea nevoilor câinelui dumneavoastră este o povară.

Acesta nu este un mod de a vă petrece următorii 10 sau 15 ani. Și este de asemenea dezamăgitor că atunci când vă doriți un câine cu care să participați la concursuri de agilitate să aveți parte de unul care să aibă nevoie de o pauză la fiecare 20 de metri. Stăpânii buni se adaptează, dar de ce să înșelați de la început o relație care ar putea fi grozavă?

Gândiți-vă la nivelul dumneavoastră de activitate și la cel al câinelui și luați aceste aspecte în alegerea finală pe care o veți face.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *