legi-privind-carantina-și-călătoriile-cu-animale

Legi privind carantina și călătoriile cu animale

Vă gândiți să călătoriți în Hawaii sau undeva în altă parte împreună cu câinele dumneavoastră? Fiți siguri că v-ați făcut temele în legătură cu regulile de carantina și alte reglementări privind câinii. Pe site veţi găsi legi legate de câini din diferite țări, care reprezintă posibile destinații.

Hawaii:

dog-hawaii

Hawaii impune o perioadă de carantină de până la 120 de zile. Atunci când anumite cerințe pre- și postsosire sunt îndeplinite, animalele pot fi introduse într-o carantina de 30 de zile sau în Programul „5 zile sau mai puțin” care a început să fie pus în aplicare începând cu 30 iunie 2003.

Unele dintre aceste cerințe includ microcipul, executarea unui test OIE-FAVN pentru depistarea turbării, anumite vaccinări antirabie de-a lungul anilor, și executarea unui tratament împotriva căpușelor.

Canada: nu există nicio perioadă de carantină pentru câinii care călătoresc în Canada. Toți câinii cu vârsta de peste trei luni trebuie să aibă certificate veterinare semnate și datate, care să ateste că au fost vaccinați împotriva rabiei în ultimii trei ani. Certificatul trebuie să identifice clar animalul. Pentru câinii mai mici de trei luni nu este necesar certificatul de vaccinare antirabică. Toate animalele trebuie să aibă o stare de sănătate bună atunci când ajung în țară.

Mexic:

caine-mexic

vizitatorii din Statele Unite trebuie să prezinte un certificat de sănătate semnat de un medic veterinar și eliberat cu nu mai mult de 10 zile înainte de data intrării în Mexic.

Trebuie prezentată și dovada vaccinării împotriva rabiei, hepatitei virale, leptospirozei și maladiei Carre cu nu mai puțin de 15 zile sau mai mult de un an de la data sosirii, și vaccinați împotriva parvovirozelor cu nu mai puțin de 15 zile sau mai mult de 150. Pentru cele mai recente informații în legătură cu călătoriile alături de animale pe teritoriul Mexicului, contactați consulatul local.

Franța:

caine-franta

nu există nicio perioadă de carantină pentru câinii care călătoresc pe teritoriul Franței. Proprietarii acestor câini trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva rabiei și un certificat de sănătate validat cu cel mult 10 zile înainte de data intrării în Franța.

Fiecare familie este limitată la cinci animale de companie, care ar putea fi câini, pisici, dihori, rozătoare sau reptile. Câinii, pisicile și dihorii trebuie să aibă cel puțin trei luni sau, dacă sunt mai mici, să călătorească alături de mama lor. Atât câinii, cât și pisicile și dihorii trebuie fie identificați prin microcip sau tatuaj.

Germania: nu există legi privind carantina care călătoresc în Germania. Pentru câini trebuie să fie prezentată dovada vaccinării antirabice cu cel puțin 30 de zile și cel mult 12 luni înainte de data intrării. Germania are diverse interdicții privind rasele periculoase atât la nivel național, cât și statal.

La nivel național, câinii etichetați ca periculoși sunt toți din clasa Pit Bull, Bull Terrierii, American Staffordshire Terrierii, și Staffordshire Bull Terrierii. Importul de câini din aceste rase este interzis în Germania. Statul german are diverse legi în ceea ce privește rasele periculoase.

Rhodesian Ridgeback, Doberman Pinscher și Rottweiler sunt doar câteva dintre rasele afectate de aceste legi. Excepție de la aceste reguli o fac câinii ai căror proprietari nu petrec mai mult de patru săptămâni pe teritoriul Germaniei și câinii utilitari.

Italia:

caine-italia

câinii pot intra pe teritoriul Italiei prezentând dovada vaccinărilor antirabice și certificatul de sănătate emis e un medic veterinar cu cel mult 30 de zile înainte de plecare. Nu există perioadă de carantină pentru câinii veniți pe teritoriul italian. Atunci când sunt in public, câinii trebuie ținuți în lesă și trebuie să aibă botniță.

Marea Britanie: prin intermediul programului britanic PETS (Pet Travel Scheme), persoanele care călătoresc din S.U.A., Canada și alte țări incluse nu mai trebuie să își țină câinii pe care îi dețin în carantină timp de șase luni atâta timp cât îndeplinesc o listă destul de complexă de cerințe. În cazul în care oricare dintre acestea nu este îndeplinită, câinii vor trebui să fie ținuți în carantină.

Eliberarea timpurie din carantină se poate realiza în momentul în care toate cerințele implementate de către PETS sunt îndeplinite. Câinii de tip Pit-Bull, Tosa japonez, Dogul argentinian și Fila Brasileiros sunt considerați periculoși și nu le este permis accesul pe teritoriul Marii Britanii. Aceste rase pot fi confiscate și distruse, iar proprietarii puși sub acuzare.

Japonia:

caini-japonia

pentru câinii care vin există o perioadă de carantină de 14 până la 180 de zile, fiind necesară și atestarea vaccinării antirabice. Câinii trebuie să fie vaccinați cu cel puțin 30 de zile înainte de plecare. Perioada de vaccinare nu trebuie să expire înainte de data intrării în țară, iar certificatul trebuie să specifice această perioadă. Câinii trebuie să aibă un certificat de sănătate care atestă că nu sunt suspectați de rabie sau leptospiroză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *