intâlnirea-câinelui-cu-familia

Întâlnirea câinelui cu familia

Înainte de a aduce noul animal acasă, mai discutați o dată cu familia dumneavoastră. Așa cum ați discutat tipul și rasa de câine pe care îl vrea familia dumneavoastră, acum este momentul să discutați și să stabiliți ce înseamnă pentru fiecare membru al familiei noul câine.

Există îngrijorări sau așteptări care trebuie lămurite? Sunt alocate treburile și responsabilitățile, și este toată lumea de acord? Părinții trebuie să fie conștienți că deși copilul își dorește cu disperare un pui de câine, el sau ea nu își va asuma neapărat responsabilitățile. Nu transformați îngrijirea câinelui într-o pedeapsă. Câinele va fi cel care va suferi.

Acesta este, de asemenea, un moment propice pentru a stabili care sunt regulile casei. Decideți dacă îi veți permite să se urce pe mobilier, în ce camere, și în ce paturi. Unde va dormi? Unde vor fi puse castroanele de mâncare și apa? Cum veți colabora cu toții pentru a dresa puiul să nu sară, să nu ciupească sau să cerșească – consecvența în dresaj este vitală.

Asigurați-vă că toți membrii familiei sunt mulțumiți de deciziile luate.

Motive pentru a vă castra câinele

castrare-caini

Câinii duc o viață mai fericită, mai sănătoasă atunci când sunt castrați sau sterilizați. Sterilizarea la vârsta de șase luni elimină riscul apariției cancerului ovarian sau uterin și reduce probabilitatea apariției cancerului mamar. Sterilizarea reduce și probabilitatea ca femela să atragă masculi vagabonzi la dumneavoastră în curte.

Castrarea masculilor elimină cancerul testicular și reduce incidența bolilor de prostată. Schimbările pozitive de comportament au loc la animalele castrate, făcându-i mai afectuoși și mai blânzi. De exemplu, masculii sunt mai puțin agresivi și tind să hoinărească singuri mai puțin sau să fugă după ce sunt castrați.

Sterilizarea face și viața proprietarilor mai ușoară pentru că elimină petele de sânge de pe podea, nevoia de a izola cățelele în timpul căldurilor, și vă scutește de timpul și banii cheltuiți pentru îngrijirea și găsirea de noi cămine puilor.

De asemenea, elimină și comportamentele sexuale nepotrivite. Și cel mai important, castrarea este vitală în lupta împotriva suprapopulării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *