În căutarea câinelui perfect

Până în acest punct v-ați făcut deja cercetările și ai stabilit care câine este cel potrivit pentru tine. Dar unde îl găsești? Poate chiar mai important decât alegerea rasei potrivite pentru tine ar putea fi alegerea locului de unde să îl iei.

Există o mulțime de surse greșite de unde ț-aii putea lua câinele. Apelarea la aceste surse poate duce la dezamăgire. De asemenea, procurarea unui câine din aceste locuri poate încuraja continua suprapopulare a animalelor de companie, sau chiar fenomenele de cruzime sau neglijență față de animale. Însă, dacă respecți câteva reguli simple, poți evita aceste surse neetice:

1) Cumpără sau adoptă doar de la un crescător recunoscut, grup de salvare sau adăpost acreditat. Documentați-vă care sunt opțiunile pe care le aveți.

2) Nu cumpărați de la un „crescător” de pe stradă.

3) Nu achiziționați niciodată un pui care pare bolnav. Dacă sunteți îngrijorați în legătură cu starea vreunui câine, contactați Protecția animalelor.

4) Interesați-vă de opțiunile pe care le aveți înainte de a începe să căutați. Este greu să refuzați atunci când sunteți la fața locului.

5) Întocmește o listă pe care să o ai cu tine – o listă cu lucrurile după care să te uiți sau de care să te interesezi atunci când ești în casa crescătorului sau în locația de unde adopți, și o listă cu întrebările pe care ai vrea să le adresezi crescătorului sau personalului.

Înainte de a te decide care variantă este bună pentru tine, hotărăște-te ce este important atunci când vine vorba de cumpărare sau adopție. La un adăpost municipal vei avea satisfacția că salvezi o viață, dar nu vei avea garanția cunoașterii trecutului câinelui.

Dacă apelezi la o organizație de salvare a unei rase pure, vei obține mai multe informații în legătură cu câinele, iar pe lângă aceasta, deși nu este întotdeauna cazul pentru că astfel de grupuri nu eutanasiază animalele pentru a elibera spațiu, atunci când adoptați se va crea spațiu pentru alt câine nevoiaș.

Cele mai multe informații în legătură cu un câine le vți obține de la un crescător, dar achiziționarea de la un crescător cunoscut s-ar putea să fie destul de costisitoare.

Este important să decizi ce e cel mai bine pentru tine. În vreme ce unii sunt fericiți cu a avea un câine de rasă, alții sunt la fel de fericiți sau poate chiar mai fericiți cu un câine de rasă necunoscută. Aproximativ 25% dintre adulții din adăposturi sunt de rasă pură. Există, de asemenea, și multe grupuri de salvare pentru rase specifice.

În final, un bun crescător, grup de rasă sau adăpost vă va oferi un prieten pe viață, indiferent de pedigree-ul acestuia. Niciunul nu este perfect, dar cu toții vă oferă suport și informații sincere.

Indiferent de alegerea pe care o faci, pregătirea prealabilă a informațiilor și a ști după ce trebuie să te uiți vor face din adoptarea sau cumpărarea unui câine un eveniment mult mai plăcut atât pentru tine cat și pentru câine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *