copoii

Copoii

În mod greșit, Copoii sunt considerați adeseori câinii perfecți pentru oamenii sedentari. Este ușor să vă imaginați un Copoi stând liniștit în fața unui supermarket, o imagine atât de folosită în producțiile de la Hollywood.

Adevărul este că sunt două tipuri – cei care vânează după miros și cei care vânează cu ajutorul văzului – iar în aceste două categorii există multe personalităţi diferite.

Copoii de miros

Acești câini sunt cei la care ne gândim prima dată atunci când auzim de Copoi. Ei sunt câini masivi, cu urechi lungi care le atârnă pe lângă cap si care tind să meargă cu nasul aproape de pământ.

Pentru acești câini nu există nimic mai satisfăcător decât să adulmece un „răufăcător” – fie el uman sau animal. Acești câini au fost crescuți pentru a-i ajuta pe vânători să ia urma vânatului, de la vulpi la iepuri, urși sau lineși. Printre acești câini se află rase de talie mică sau mare inclusiv Coonhound cafeniu și cel negru, Beagle, Basset și Bloodhound.

Pe lângă preferința lor de a adulmeca, copoii de miros mai au o altă caracteristică comună: franchețea. Această caracteristică este câteodată înțeleasă ca încăpățânare, dar este un indicator al originii lor: au fost selecționați să adulmece o urmă în ciuda tuturor obstacolelor, distracțiilor sau diminuării urmei. Odată ce un Copoi și-a pus ceva în minte, sau în nas ca să spunem așa, puteți fi siguri că nimic nu îi va mai distrage atenția de la acel lucru.

O astfel de situație s-ar putea dovedi dificilă cu un câine de talie mare cum ar fi, spre exemplu, Bloodhoundul. Iubitorii acestei rase rămân fermi în convingerea lor că exemplarele din această rasă să fie ținuți în lesă; în caz contrar, dacă au prins un miros care îi interesează, ar putea trece și două zile până ca proprietarii lor să îi mai revadă.

Câinii din rasa Bloodhound și din alte rase de copoi de talie mare tind să fie foarte iubitori cu copiii, iar cu mersul lor la trap, coada ce nu stă locului, și balele pe care Ie lasă pretutindeni, ar putea să creeze ceva probleme într-o locuință mică.

copoii-1
Copoii nu sunt întotdeauna animalele liniştite pe care îi înfăţişează Hollywoodul. Aceşti câini au nevoie de structură şi exerciţii.

Asta ca să nu mai spunem că nu sunt chiar cele mai potrivite animale de ținut în casă; deseori sunt, dar numai pentru persoanele potrivite. În cazul în care aveți o grădină destul de mare, răbdare și un simț al umorului dezvoltat, ați putea să luați în considerare o rasă din acest grup ca fiind viitorul dumneavoastră animal.

Copoii mai mici, cum ar fi Bassetul, Beagle sau Foxhound, pot avea personalități foarte variate. Câinii Basset nu sunt animale bune pentru un apartament chiar dacă se mișcă încet și necesită mai puțină mișcare decât marea majoritate a Copoilor.

Au o preferință pentru vocalizare – așa cum este cazul marii majorități a Copoilor – și își pot răni spatele coborând si urcând pe scări, cum este cazul marii majorități a apartamentelor.

Beagle, chiar dacă sunt mici, au nevoie de multă mișcare și pot fi foarte încăpățânați. Din fericire, marea majoritate a Copoilor sunt ahtiați după mâncare, lucru care poate fi folositor la dresaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *