Călătoriile alături de un câine

Călătoriile alături de câinele dumneavoastră pot fi o experiență extraordinară sau pot reprezenta o durere de cap incredibilă. Totul depinde de abilitățile dumneavoastră organizatorice, de flexibilitatea de care dați dovadă și de simțul umorului.

Mulți dintre oameni au unele noțiuni romantice atunci când vine vorba de vacanțe alături de câinii lor, dar realitatea este câteodată ceva mai complicată. Atunci când călătoriți alături de câinele dumneavoastră, mobilitatea și spontaneitatea vă sunt limitate, dar în același timp deschideți calea către alte experiențe pe care fără el nu le-ați fi putut trăi.

Nu toate mijloacele sau metodele de transport sunt primitoare cu câinii. Există unele vase de croazieră care vă pot permite să călătoriți alături de câinele dumneavoastră. Câinii mici sunt chiar acceptați să călătorească în cuști în unele croaziere transoceanice.

Înainte de a rezerva bilete pentru o astfel de călătorie, întrebați despre politica respectivei companii legată de animale, cât și despre cea a țărilor pe care le veți vizita.

Trenurile și autobuzele private din S.U.A. nu vor accepta să transporte decât câinii care intră sub incidența Americans with Disabilities Act, cum ar fi câinii pentru persoanele cu handicap sau câinii de serviciu. Călătoriile cu mașina sau cu avionul pot fi însă mult mai permisive atunci când vine vorba de câini.

Pentru ca în orice moment câinele dumneavoastră să fie în siguranță, urmați câteva reguli de precauție foarte simple. Tot timpul, câinele trebuie să aibă la gât zgarda și medalionul de identificare actualizat. Atunci când plănuiți să stați o perioadă mai îndelungată într-un singur loc, adăugați un medalion temporar. Nu puteți ști niciodată când poate avea loc o evadare.

Câinii care se comportă în mod normal foarte bine pot deveni imprevizibili atunci când călătoresc: stresul și agitația provocate de aceasta pot să le afecteze comportamentul. Chiar și în cazul în care câinele vine fără probleme atunci când este chemat, cel mai bine este să îl țineți permanent în lesă sau în cușcă. Traficul, oamenii și zgomotul de la opririle pe care le faceți sau din aeroporturi pot să sperie chiar și cel mai ascultător câine.

Călătoria cu mașina poate să vă permită să descoperiți chiar atracții care sunt ceva mai izolate și care s-ar putea să fie ceva mai primitoare cu câinii. Plajele și parcurile publice, satele mai vechi și alte destinații rurale pot adăuga o nouă dimensiune călătoriilor dumneavoastră.

Reguli pentru călătoriile alături de câini

  • Fiți respectuoși cu ceilalți. Nu toată lumea iubește câinii la fel de mult ca și dumneavoastră. Nu încercați să vă impuneți.
  • Atunci când călătoriți, nu luați cu dumneavoastră decât câini bine dresați și bine socializați. Vacanța nu este un moment pentru a remedia educația unui câine.
  • Actualizați medalionul, licența și situația vaccinală.
  • Curățați după câinele dumneavoastră; luați cu dumneavoastră suficiente pungi de plastic cu acest scop.
  • Aduceți de acasă propria mâncare a câinelui. S-ar putea să nu găsiți hrana care îi place câinelui la magazinele din alte orașe sau țări, iar o schimbare prea bruscă a tipului de mâncare îi poate produce tulburări gastrice.
  • Mețineți pe primul loc siguranța câinelui. Nu îl lăsați liber din lesă și nu îl forțați în situații care îl pot înspăimânta.

Călătoria cu automobilul

caine-in-masina
Călătoria cu maşina poate fi o modalitate excelentă de a vedea ţara împreună cu câinele dumneavoastră.

Călătoria cu automobilul reprezintă, probabil, modalitatea cea mai ușoară pe care o puteți alege atunci când decideți să vă luați și prietenii canin cu dumneavoastră în concediu. Este un mod flexibil și privat – chiar dumneavoastră puteți alege unde să doarmă câinele și cum să îl cazați. Un alt avantaj este acela că odată ce ajuns la destinația pe care v-ați propus-o, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu transportul în comun.

În funcție de oraș, legile privind câinii în autobuze și în taxiuri variază; unele orașe restricționează accesul câinilor între anumite ore. iar altele pur și simplu nu îi tolerează.

Precauții pe care trebuie să le luați atunci când călătoriți alături de câine

Folosiți o cușcă sau o centură de siguranță pentru câini oricând trebuie să transportați un câine cu automobilul. Există destule modele de centuri de siguranță confortabile și convenabile.

Cuștile înseamnă că veți fi despărțiți de câine pe timpul călătoriei, fapt ce va modifica experiența, dar în același timp permit câinelui dumneavoastră să aibă o călătorie confortabilă și un spațiu numai al lui. Cușca poate fi folosită, de asemenea, la destinație, atunci când trebuie să vă lăsați câinele singur în cameră.

Cușca poate ocupa un loc destul de mare, așa că dacă aveți spațiu limitat și ajungeţi la destinație probabil nu va fi nevoie să țineți câinele prea mult în aceasta, atunci centura de siguranță pentru câini reprezintă probabil soluția mai bună. Nu transportați niciodată un câine într-o remorcă decât dacă aceasta este acoperită și el este pus într-o cușcă.

Nu permiteți câinelui dumneavoastră să stea cu capul scos pe geam în timp ce conduceți. Oricât de distractiv ar putea fi acest lucru pentru el, este foarte ușor să se rănească la ochi.

Atunci când călătoriți cu mașina însoțiți de un câine, opririle pentru odihnă pot fi momente periculoase. În cazul în care câinele fuge într-un astfel de moment, o tragedie este ca și garantată. Nu doar că accesul la drum este foarte facil, dar vă aflați și într-o zonă necunoscută, fără repete pe care câinele dumneavoastră ar putea să le recunoască.

Așa că în loc să vă jucați frisbee cu câinele în timpul pauzelor de condus, luați câinele la plimbare în lesă și permiteți-i să își facă nevoile. Cinci minute de destindere sunt probabil suficiente.

Datorită faptului că marea majoritate a câinilor nu vor accepta să bea apă sau să mănânce într-un vehicul în mișcare, astfel de pauze pot servi și ca moment în care să se rehidrateze sau să mănânce o mică gustare.

Evitați zonele pentru animalele mici, unde ar putea să existe excremente proaspete. Fecalele de câini pot purta multe boli și aceste zone pot fi periculoase pentru câinele dumneavoastră, în special dacă este tânăr, bătrân sau compromis din punct de vedere imunologic într-un fel sau altul. Curățați mizeria făcută de câinele dumneavoastră și purtați mereu eu dumneavoastră pungi de plastic pentru acest scop.

Chiar și automobilele pot să producă substanțe periculoase pentru câinele dumneavoastră, în special antigel. Atunci când vă urcați și vă coborâți câinele din mașină, țineți-l aproape de dumneavoastră și nu îi permiteți să miroasă sau să lingă nimic din jurul mașinii dumneavoastră sau a altora. Nu depozitați niciodată antigel decât în portbagajul mașinii.

Și țineți minte, nu vă lăsați niciodată câinele singur în mașină atunci când este cald afară, nici măcar un minut. Temperatura din interiorul mașinii poate crește rapid și câinele se poate supraîncălzi, poate intra în șoc caloric și chiar poate muri. Câinii cu nas scurt, cum sunt Pugul sau Bulldogii, sunt în mod special afectați atunci când sunt lăsați în automobile, dar toți câinii pot fi expuși acestui risc.

În cazul în care călătoriți în perioada caniculară a anului, câinii pot fi lăsați în mașină pe perioade scurte, cu geamul lăsat 7,5 – 10 cm, iar automobilul parcat într-o zonă umbroasă.

Sfaturi pentru călătoriile cu automobilul

sfaturi-calatorie-automobil-caine

Există mai multe lucruri pe care le puteți face atunci când călătoriți cu câinele în mașină astfel încât această călătorie să fie mai plăcută. Înainte de a porni în călătorie, spălați-l și periați-l (cel mai bine de către un profesionist).

Atât el, cât și dumneavoastră, vă veți simți mai confortabil în mașină cu mai puțin păr lăsat pe banchete și în aer. Acest lucru reduce la minim și mirosul de cățel. Folosiți huse peste scaunele din mașină, în acest fel, puteți să le spălați repede atunci când ajungeți la declinație, și nu vă veți jena să aveți și alți pasageri pe bancheta din spate. Iar la întoarcere, vor fi curate și uscate.

Întotdeauna să aveți la dumneavoastră apă, un castron, mâncare și gustări pentru câini. Evitați să schimbați dieta câinelui atunci când plecați într-o călătorie; o schimbare prea bruscă a dietei îi poate cauza probleme digestive (diaree, vărsături) și poate să accentueze răul de mașină.

Luați cu dumneavoastră câteva jucării de siguranță – o minge sau un frisbee vă vor face mai distractive vizitele în parcurile de căței.

Aduceți cu dumneavoastră patul și o pătură a câinelui care au mirosul de acasă. Puteți să o folosiți în cazul în care stați peste noapte la un prieten sau la un hotel. Dacă îi permiteți să doarmă cu dumneavoastră în pat, întotdeauna puneți un cearșaf sau o pătură pe pat la hotel unde dormiți peste noapte.

În cazul în care câinele dumneavoastră este predispus la lătrături, anxietate de separare sau ar putea să își facă nevoile, nu îl lăsați niciodată singur în camera de hotel.

Dacă, totuși, este nevoie să îl lăsați singur în cameră, cel mai bine este să îl puneți în cușca de călătorie sau în țarc pentru a-l împiedica să facă prostii. Dacă un hotel are parte de experiențe pozitive cu un câine, aceste lucruri vor avea impact asupra acceptării pe viitor a câinilor. Fiți un bun ambasador, și fiți cinstiți cu proprietarii de hoteluri și celelalte persoane cazate acolo.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *