caini-de-vanatoare

Câinii de vânătoare

Câinii de vânătoare sunt rase crescute pentru a-i însoți pe vânători. Acești câini au fost selecționați pentru a lucra îndeaproape cu stăpânii lor și cu alți câini, așa că ei tind să fie prietenoși și să aibă un caracter predictibil, inclusiv în compania copiilor.

Acești câini sunt cei mai buni parteneri în drumeții – cu cantităţi mari de energie și rezistenţă. Dacă aveți un interes și iubiți activitățile fizice, atunci acești câini superactivi sunt animalele potrivite pentru dumneavoastră.

Partea negativă constă în faptul că acești câini nu tind să încetinească odată cu înaintarea în vârstă – există unii Irish Terrieri în vârstă de 11 ani care au același nivel de energie ca niște pui. Această energie poate să îi facă neliniștiți în casă atunci când nu au parte de suficientă mișcare.

În acest grup de câini sunt incluse rase atât de diferite precum Labrador Retrieverul și Pointerul german cu păr scurt. În timp ce Retrieverii sunt poate cei mai „amabili” câini de familie, sunt în general relaxați și tind să se liniștească odată cu înaintarea în vârstă (în ciuda faptului că ei continuă să iubească plimbările lungi și momentele de joacă), Pointerii au mult mai multă energie și tind să fie mai dificil de dresat.

retriever-rasa
Retrieverii sunt cunoscuţi pentru bunăvoinţa şi natura prietenoasă a firii lor. Cu toate acestea, fiecare Retriever are personalitatea sa unică.

Multe rase de vânătoare sunt cunoscute ca iubitoare de alergări – fără un dresaj realizat corespunzător să nu vă așteptați să vină imediat la dumneavoastră după o alergare în parc. În ciuda modului lor domol de comportament cu oamenii, instinctele lor puternice de vânătoare i-ar putea face periculoși pentru animalele mici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *