Câinii de turmă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Câinii de turmă sunt foarte inteligenți și foarte activi. Ei au nevoie de o slujbă mai mult decât oricare altă categorie de câini din registrul UKC. Cu mintea lor ageră și rezistența nemărginită, ei nu se pot integra într-o gospodărie în care TV-uI face legea.

Dacă vă place să ieșiți la alergat sau să plecați în drumeții, Border Collie, Câinele australian de cireadă și rasele de ciobănești australieni vor reprezenta companionii potriviți pentru dumneavoastră – nu există ceva care să iubească mai mult decât ore de distracție și mișcare cu persoana lor favorită.

În cazul în care doriți să vă implicaţi într-un sport canin cum ar fi herding, flyball sau concursuri de agilitate, un astfel de căine ar putea să fie cel potrivit pentru dumneavoastră.

Ca parte negativă, toată această energie și inteligență pot da naștere unui câine scăpat de sub control în mâini nepotrivite. Chiar și un mic Corgi poate reprezenta o problemă atunci când au existat nereguli în procesul lui de socializare sau dresaj.

Deoarece câinii de turmă sunt obișnuiți să aibă în mod normal grijă de animale mult mai mari și mai puternice decât ei, aceștia trebuie să fie curajoși și chiar puțin cutezători. Sunt animale care caută aventura și își vor găsi propriile metode de a se distra dacă dumneavoastră nu faceți asta.

Unii dintre acești câini nu vor accepta nimic mai puțin de o alergare de cel puțin cinci kilometri și o oră de joacă în fiecare zi. Țineți minte asta atunci când vă simțiți fascinați de acel mic ghemotoc de blană.

cainii-ciobanesti-1
Câinii ciobăneşti sunt animale cu foarte multă energie, cu minte ageră şi poftă de viaţă. Ei au nevoie de o familie care are de oferit atât timp, cât şi energie.

Câinii aparținând acestei categorii tind să își aleagă o persoană de care se atașează. Dacă adoptați un câine într-o familie de patru persoane, fiți pregătiți ca el să se atașeze de un membru al familiei – iar acesta nu va fi întotdeauna persoana la care se așteptau toți.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *