cainii-ciobanesti

Câinii de turmă

Câinii de turmă sunt foarte inteligenți și foarte activi. Ei au nevoie de o slujbă mai mult decât oricare altă categorie de câini din registrul UKC. Cu mintea lor ageră și rezistența nemărginită, ei nu se pot integra într-o gospodărie în care TV-uI face legea.

Dacă vă place să ieșiți la alergat sau să plecați în drumeții, Border Collie, Câinele australian de cireadă și rasele de ciobănești australieni vor reprezenta companionii potriviți pentru dumneavoastră – nu există ceva care să iubească mai mult decât ore de distracție și mișcare cu persoana lor favorită.

În cazul în care doriți să vă implicaţi într-un sport canin cum ar fi herding, flyball sau concursuri de agilitate, un astfel de căine ar putea să fie cel potrivit pentru dumneavoastră.

Ca parte negativă, toată această energie și inteligență pot da naștere unui câine scăpat de sub control în mâini nepotrivite. Chiar și un mic Corgi poate reprezenta o problemă atunci când au existat nereguli în procesul lui de socializare sau dresaj.

Deoarece câinii de turmă sunt obișnuiți să aibă în mod normal grijă de animale mult mai mari și mai puternice decât ei, aceștia trebuie să fie curajoși și chiar puțin cutezători. Sunt animale care caută aventura și își vor găsi propriile metode de a se distra dacă dumneavoastră nu faceți asta.

Unii dintre acești câini nu vor accepta nimic mai puțin de o alergare de cel puțin cinci kilometri și o oră de joacă în fiecare zi. Țineți minte asta atunci când vă simțiți fascinați de acel mic ghemotoc de blană.

cainii-ciobanesti-1
Câinii ciobăneşti sunt animale cu foarte multă energie, cu minte ageră şi poftă de viaţă. Ei au nevoie de o familie care are de oferit atât timp, cât şi energie.

Câinii aparținând acestei categorii tind să își aleagă o persoană de care se atașează. Dacă adoptați un câine într-o familie de patru persoane, fiți pregătiți ca el să se atașeze de un membru al familiei – iar acesta nu va fi întotdeauna persoana la care se așteptau toți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *