caini-de-paza

Câinii de pază

Câinii de pază nu sunt pentru oricine. Acești câini au fost crescuți pentru a proteja cămine, oameni și lucruri de valoare, inclusiv turme. Această grupă include și relativ docilele rase tradiționale de căutare și salvare, Terranova si Saint Bernard.

În loc să servească pentru paza și proiecția împotriva prădătorilor umani sau animali, acești câini sunt gardieni pentru cei pierduți sau răniți. În ciuda taliei lor şi a predispoziției de a saliva intens, ei sunt animale de companie grozave.

Printre rasele de câini care au fost crescute pentru paza oamenilor se află Rottweilerul, Doberman pinscher și Mastiff. Acești câini tind să fie mai dominanți decât celelalte rase. Deși instinctele lor de pază s-ar putea să fie în folosul dumneavoastră, ele ar putea să fie și în detrimentul dumneavoastră dacă animalul este selectat greșit, prost socializat sau nedresat.

caini-de-paza-1
Rasele de pază sunt excelente animale de familie. Cu toate acestea, ei s-ar putea să fie destul de precauţi cu străinii şi au nevoie de supraveghere şi socializare.

Acești câini se atașează de familia lor, dar pot fi suspicioși cu străinii chiar dacă au fost socializați cum trebuie. Dacă vă place să fiți gazde și aveți în mod normal foarte mulți musafiri, câinele dumneavoastră de pază trebuie să fie foarte bine socializat și întotdeauna supravegheat in prezența musafirilor.

Câinii de pază crescuți pentru securitatea turmelor includ Ciobănescul Maremma şi Dogul de Pirinei. Mulți sunt încă folosiți pentru acest rol, atât în țările lor de origine, cât și în fermele din S.U.A. Instinctul de protecție al acestor rase de câini îi face câteodată nepotriviți pentru gospodării.

Ei sunt buni paznici pentru că își privesc familia ca parte a turmei lor, iar slujba lor este de a proteja turma. Ei pot fi prea mult pentru o familie care nu este obișnuită cu câini cu caracter dominant, și pot fi foarte suspicioși cu străinii sau cu animale necunoscute lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *