Câinii de companie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Marea majoritate a raselor de câini de companie a fost selecționată pentru a fi animale de companie. Cei mai mulți sunt de talie mică și se atașează destul de ușor de proprietarii lor. În multe dintre culturile vechi, nobilii creșteau câini pentru companie în loc de câini de muncă sau de vânătoare.

Printre rasele care au avut un astfel de scop se află Papillionii Mariei Antoinette și Shih Tzu – un favorit al roialității chineze în timpul dinastiei Manchu.

În cazul în care sunteți mai în vârstă, duceți o viață sedentară, trăiți într-un apartament, sau călătoriți mult, un mic câine de companie ar putea fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Datorită taliei lor, nevoia de exerciții este minimă – o plimbare sau două pe zi sunt suficiente.

Sunt mai ușor de întreținut într-un apartament mic pentru că mănâncă și elimină mai puțin, și au nevoie de mai puțin spațiu decât rasele mari. Sunt ușori si mobilitatea lor îi face potriviți pentru plecările cu mașina sau cu avionul, și pentru ca persoanele în vârstă sau cu invalidități să îi poată ridica și căra.

caini-de-companie-1
Cei mai mulţi câini de companie sunt animale excelente pentru familie. Până la urmă pentru acest lucru au fost crescuţi.

Grupul de câini de companie al CCU cuprinde însă mai multe rase care sunt mai mari si care au fost inițial crescuţi pentru a fi folosiţi ca animale utilitare. Dalmaţienii, de exemplu, au fost crescuți pentru a însoţi trăsurile, pe care care puteau să fie de 100-120 de kilometri, iar câinii Schipperke au fost selecționați pentru a lucra pe barajele care circulau pe canale, prinzând animalele dăunătoare și stând de pază.

Chiar și unele rase de câini foarte mici au fost crescute pentru a munci și s-ar putea să aibă nevoie de ceva mai multă mișcare și antrenament decât alte rase de companie. Yorkshire Terrierii, de exemplu, au fost crescuți pentru a vâna rozătoare și tind să fie obraznici şi impunători.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *