Bone pentru câinii de acasă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Unii câini pur și simplu nu se descurcă într-o pensiune – fie pentru că sunt agitați sau speriați, fie datorită faptului că mediul dintr-o canisă îi provoacă prea mult stres și face ca timpul petrecut acolo să fie un coșmar pentru el.

O alternativă la cazarea într-o pensiune este angajarea unei bone pentru câinele dumneavoastră. „Bona” poate varia de la un profesionist acreditat la un prieten sau vecin care poate păzi și casa.

Indiferent de cât de apropiată este relația dumneavoastră cu acea persoană nu vă așteptați ca ea să facă asta pe gratis. Este mult mai probabil ca îngrijirea primită de câinele dumneavoastră să fie potrivită dacă plătiți pentru aceste servicii.

Unele persoane optează ca o persoană doar să vină de două ori pe zi pentru a plimba cățelul și pentru a-l hrăni; alții doresc ca aceasta să petreacă noaptea cu câinele. Indiferent de varianta preferată, fiți siguri că menționați serviciile pe care le doriți atunci când plătiți: hrănire, plimbare, socializare, oferirea de medicație în caz de nevoie.

Discutați și despre eventualele lucruri adiționale, cum ar fi: udarea florilor, ridicarea corespondenței. Fiți pregătiți să plătiți în plus pentru serviciile suplimentare.

Profesioniștii ar trebui să fie acreditați de o organizație profesională. De asemenea, ar trebui să vă prezinte recomandările pe care le au și informații legate de pregătirea lor și experiența pe care o au. Faceți-le cunoștință înainte de a pleca. Observați-i cum se comportă unul cu altul. Câinele dumneavoastră pare relaxat; persoana pe care o angajați este prietenoasă și relaxată?

bona-parc-caini
Cei care plimbă câini fac acest lucru în parcurile publice pentru a oferi câinilor o şansă să alerge şi să socializeze.

O bonă bună va interacționa cu câinele dumneavoastră și va încerca să stabilească o relație cu acesta înainte de a începe efectiv munca. Pentru a favoriza un raport cât mai bun de care câinele să-și amintească atunci când vor rămâne singuri, rugați bona să hrănească de câteva ori cățelul.

Întrebări de adresat bonei:

 • Sunteți acreditat/ă?
 • Sunteți licențiat/ă și asigurat/ă?
 • Ce pregătire și ce experiență aveți?
 • Puteți oferi recomandări?
 • Ați mai lucrat cu câini (agresivi, sensibili medical, bătrâni) până acum? Cum vă adaptați serviciile pentru astfel de cazuri?
 • Care este tariful?
 • Ce implică serviciile dumneavoastră – joacă, plimbare și hrănire?
 • Veți vizita câinele la ore fixe zi de zi? Care este variația din acest punct de vedere?
 • Dacă este necesar, îi veți administra medicamente? Este nevoie de plată suplimentară pentru acest lucru?
 • Dispuneți de transport în caz că este nevoie să duceți de urgență câinele la cabinetul veterinar?
 • Ce alte servicii mai oferiți: de exemplu, colectarea corespondenței și udatul florilor?
 • Care sunt taxele pentru serviciile suplimentare?
 • Sunteți dispus să petreceți noaptea în casa mea?
muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *