Amenajarea locuinței pentru un câine nou

Garajul

Așa cum ați făcut și cu grădina, aruncați o privire în garaj și asigurați-vă că toate substanțele chimice sunt în locuri neaccesibile câinelui. Asigurați-vă că nu țineți pe podeaua garajului unelte sau alte piese de echipament. Curățați orice pete provocate de lichide provenite de la mașina dumneavoastră.

Intoxicația cu antigel este una dintre cele mai întâlnite cauze de otrăvire la câini și pisici. Acesta are un gust dulce extrem de atractiv și este foarte toxic. Nu tratați acest risc cu indiferență. Folosiți mărci mai puțin toxice, una care în Ioc de glicol de etilen folosește glicol de propilen.

Înlăturați orice curse pentru șoareci sau șobolani de la nivelul solului și nu folosiți niciodată otravă în niciun loc de pe proprietatea dumneavoastră. Ați fi surprinși să aflați toate locurile în care se bagă câinele dumneavoastră. Au fost cazuri în care câinii au murit din cauză otrăvii care se scurgea pe timp de ploaie dintr-un loc ce nu îi era accesibil.

Și chiar după ce sunteți siguri că nu mai reprezintă o zonă cu pericole, tot nu îi permiteți accesul. Garajul nu este locul potrivit pentru un câine – există mult prea multe pericole ascunse.

În interiorul casei

În casa dumneavoastră există o multitudine de pericole potențiale și atracții pentru câinele dumneavoastră. Mergeți din cameră în cameră si înlăturați tot ce este pe podea. Ar trebui să se mai afle doar mobilier pe podea.

Puneți pernele, jucăriile, jocurile și pantofii în locuri în care nu poate ajunge. Țineți minte, orice ronțăie câinele este vina dumneavoastră. Atunci când îl lăsați în locuri în care poate ajunge, atunci el poate considera că are voie.

Dacă îi este permis să ronțăie lucruri atunci când este pui, va continua să facă acest lucru și atunci când este adult. Nu îi formați obiceiuri rele și nu riscați bunăstarea câinelui sau a proprietății dumneavoastră.

caine-adult-energie
Câinele dumneavoastră adult încă mai are destulă energie şi curiozitate.

Până când începeți dresajul, câinele nu trebuie să aibă acces la lucruri din casă care nu îi aparțin și nu ar trebui să i se permită să aibă casa la dispoziție.

Curățatul după un pui

Atunci când un pui are un „accident” în casă, este important să curățați bine zona pentru a înlătura mirosul din locurile unde a făcut cățelul. O curățare bună previne revenirea cățelușului în același loc și repetarea incidentului.

Pentru a curăța mocheta sau covorul mai întâi absorbiți cât mai multă urină cu un strat gros de prosoape de hârtie sau ziare. Schimbați-le până zona este cât se poate de uscată. Cu cât puteți înlătura mai multă urină înainte să se impregneze în covor cu atât mai bine veți putea îndepărta mirosul. Odată ce urina proaspătă a fost îndepărtată, clătiți locul cu apă rece. Ștergeți apa cu alte prosoape de hârtie sau aspirați-o cu un aspirator.

Pentru a curăța pata, folosiți soluții cu enzime pentru covoare sau deodorizante, care pot fi găsite atât la magazinele de covoare, cât și la magazinele pentru animale. Aceste tipuri de substanțe pot fi folosite atât pentru urină, cât și pentru fecale. În cazul în care covorul a fost curățat înainte cu substanțe chimice, eficiența soluțiilor cu enzime va fi redusă.

Înlăturați orice urmă a acestui curățător chimic prin folosirea unui aspirator cu apă. În unele cazuri, s-ar putea să fie nevoie să înlocuiți carpeta pentru a putea înlătura mirosul de urină.

În vreme ce covoarele sunt cea mai dificilă suprafață de curățat, podelele de beton nesigilate, cum sunt cele întâlnite de obicei în garaje și subsoluri, permit urinei să se infiltreze. Curățați astfel de suprafețe cu un dezinfectant, și permiteți-i să se îmbibe în suprafață. Clătiți cu apă.

Atunci când podeaua este complet uscată, sigilați-o pentru a preveni absorbirea pe viitor. Podelele sigilate pot fi curățate cu substanțe disponibile în comerț sau cu un amestec format dintr-un sfert de cană de oțet, un litru de apă caldă și câteva picături de detergent de vase lichid. Curățați zona cu această soluție și în final dați cu un lichid de neutralizat mirosurile.

Dacă un cățel își creează un obicei din a-și face nevoile într-o anumita zonă din casă, închideți ușa către acea cameră sau blocați intrarea cu porți pentru bebeluși. Mutați mobila peste locurile frecventate. De asemenea, plasarea castroanelor cu mâncare și a jucăriilor în astfel de locuri îl pot descuraja să mai facă în viitor.

Dormitorul

caine-asternuturi
Dinţii unui câine sunt făcuţi pentru a ronţai. Nu ţineţi lucrurile importante pe podea sau unde are el acces.

Țineți hainele, cărțile și pantofii în alte locuri decât pe podea. Depozitați toate lucrurile în dulap sau pe rafturi. Dacă este nevoie, puteți să folosiți siguranțe pentru copii pentru a ține dulapul și ușile noptierelor închise, țineți întotdeauna ușa camerei închisă atunci când nu sunteți acolo, astfel încât puiul să nu aibă posibilitatea să umble după cum vrea el. Faceți curat sub pat – puilor le place să intre acolo și vor crea haos printre tot ce este acolo.

Asigurați-vă că așternuturile nu atârnă și că nu au ciucuri pe care puii i-ar putea găsi tentanți – băgați sub saltea colțurile care ar putea atârna. În ceea ce privește pastilele pe care le-ați putea ține lângă pat: aspirină, vitamine, medicamente pentru tuse, puneți-le într-un sertar.

Dacă aveți copii, adunați-le jucăriile de pe podea. Bătălia jucăriilor poate fi grea atât pentru copii, cât și pentru câini; niciunora nu le place să renunțe la ele. Acest conflict poate face un câine să fie posesiv cu jucăriile lui, lucru care poate să fie periculos pentru copilul dumneavoastră. Un pui de cățel trebuie să fie învățat că jucăriile copilului sunt doar pentru copii; puii au jucăriile lor personale.

Dacă îi este permis să se joace cu jucăriile copilului dumneavoastră, el nu va învăța această lecție importantă. Există, de asemenea, pericole care stau ascunse în jucăriile copilului. Mici bucăți de plastic sau materialele cu care sunt umplute unele jucării nu sunt făcute pentru câini. Acestea reprezintă un pericol de sufocare sau pot cauza probleme digestive.

Evitați ca jucăriile favorite să fie distruse, puii să se îmbolnăvească și să aibă loc lupte între copil și câine, prin strângerea de pe podea a jucăriilor copilului și prin ținerea închisă a ușii de la dormitor.

Baia

Băile pot prezenta multe pericole pentru câini. Țineți medicamentele în dulăpioare pentru medicamente care să fie poziționale mai sus, departe de unde ar putea ajunge un câine. Nu le țineți în sertare joase – veți fi surprinși de ce poate deschide un câine descurcăreț.

Folosiți piedici anti-copil pentru sertare și uși. Atunci când vine vorba de medicamente, nu puteți fi niciodată prea precauți. Chiar și medicamentele obișnuite, eliberate fără rețeta, pot fi toxice pentru câini. ibuprofenul (Advil, Nurofen) și acetaminofenul (Tylenol) sunt amândouă potențial letale pentru câini.

Țineți sticlele cu șampon, săpunurile, sărurile de baie și alte asemenea „bunătăți” în locuri în care câinele să nu le poată ajunge. Acestea probabil nu îl vor omorî dacă ajunge la ele, dar cu siguranță îi vor crea probleme stomacale și nu veți aprecia mizeria pe care ar putea să o facă. Pe lângă toate acestea, recipientele din plastic sau sticlă pot fi periculoase dacă sunt mestecate, ingerate sau dacă se calcă pe cioburile lor.

Coșurile de gunoi sunt, de asemenea, o tentație pentru câini. Acestea pot reprezenta pericole pentru că în ele se pot găsi medicamente aruncate. Un câine care găsește un coș de gunoi poate face mizerie, împrăștiind gunoiul în toată casa. Țineți-le și pe acestea departe de câinele dumneavoastră.

Bucătăria

Bucătăria este o altă zonă plină de pericole pentru câinele dumneavoastră. Mulți dintre noi ținem substanțele necesare pentru curățenie și alte munci din casă sub chiuvetă. Atunci când aveți un câine, acest lucru trebuie evitat. Mutați toate substanțele de curățat într-un dulap la înălțime. Pentru ușile de jos, cumpărați închizători cu siguranță pentru copii.

Gunoiul este o altă mare atracție care poate fi întâlnită în bucătărie. Un câine poate provoca destul de multă mizerie cu acesta și poate fi în același timp și periculos pentru el. Oase de pui gătite, pungi de plastic și cioburi de sticlă, reprezintă toate lucruri des întâlnite în gunoiul de zi cu zi, și pot fi potențial periculoase pentru un câine. Țineți gunoiul într-un dulap care are o închizătoare cu siguranță pentru copii.

Odată ce ați verificat și stabilit că bucătăria este sigură pentru câine, aceasta poate fi un loc grozav în care să își petreacă timpul câinele dumneavoastră. Podeaua cu gresie și accesibilitatea ușoară la exterior reprezintă un plus pentru un pui. Marea majoritate a familiilor petrec mult timp în bucătărie, așa că noua achiziție a familiei se va bucura de companie.

Țineți coșul lui în bucătărie și cu ajutorul unei porți pentru copii asigurați-vă că nu intră în alte camere atunci când nu este în coș sau cu dumneavoastră. În timpul primelor luni de când este cu dumneavoastră, mai ales dacă este vorba de un pui, bucătăria ar trebui să fie singura cameră din casă în care să i se permită să umble de capul lui.

Sufrageria, camera de zi, camera familiei

pui-cusca
Atunci când nu îl puteţi supraveghea, ţineţi puiul în cuşcă.

Acestea sunt camerele unde marea majoritate a oamenilor țin obiectele valoroase pentru ei – exact tipul de obiecte pe care un câine se bucură să le ronțăie. Dacă aveți covoare orientale prețioase, faceți-vă un serviciu, strângeți-le și depozitați-le undeva în siguranță, cel puțin pentru primele luni din viața cățelului.

Urina și dinții unui cățel pot face multe stricăciuni. Nu țineți pernele decorative, lumânările și alte obiecte de acest gen pe mese joase. Chiar dacă sunteți cu puiul dumneavoastră, s-ar putea să nu îi acordați mereu întreaga atenție; veți fi surprinși de câte stricăciuni poate face un pui de câine atunci când dumneavoastră priviți captivat un program de televiziune.

Există, de asemenea, destul de multe fire tentante în jurul televizorului, casetofonului și calculatorului. Țineți-le legate și nu chiar la îndemână. Sunt mult prea atractive pentru un câine și pot fi periculoase, și scump de înlocuit.

Jucării sigure şi periculoase

Marea majoritate a jucăriilor oferă câinilor stimulare mintală și exercițiu, și pot să îi țină ocupţi în vreme ce stăpânii lor sunt plecați. Dar depinde de dumneavoastră să îi cumpărați jucării care să nu îl expună niciunui pericol.

Următoarea listă vă arată care jucării pot fi periculoase și care pot fi sigure:

  • Oferiți-i câinelui jucării speciale pentru câini. Jucăriile pentru copii sau alte animale și obiectele din rasă sau grădină pot reprezenta un pericol.
  • Cumpăraţi-i jucării potrivite pentru dimensiunea lui. Un câine se poate asfixia cu mingi sau jucării care sunt prea mici.
  • Evitați să îi oferiți bețe, jucării de lemn sau oase gătite. Acestea se pot rupe și pot forma așchii, cauzând probleme la dinți și gură, și îi pot face să se sufoce, să prezinte vărsături, ulcere și perforații gastrice. Oasele tari pot să-i afecteze dinții.

Unii oameni hrănesc câinii cu oase negătite ca parte a unei diete crude. Cu toate că acestea nu se despică așa de ușor ca cele gătite, oasele negătite pot fi infestate cu bacterii cum ar fi Salmonella, care pot duce la îmbolnăvire.

  • Dați câinelui dumneavoastră oase și jucării făcute din cauciuc tare și nailon. Acestea sunt sigure și bune, în special pentru puii cărora li se schimbă dinții.
  • Nu permiteți câinelui să ronțăie prosoape, șosete, pantofi și alte obiecte de îmbrăcăminte. Acestea pot fi înghițite, în bucăți sau întregi, și pot cauza obstrucții intestinale. De asemenea, dacă îi permiteți să ronțăie haine vechi îi veți transmite mesajul că este în regulă să ronțăie orice fel de haine care vă poartă mirosul.
  • Evitați să dați câinelui jucării cu un mecanism care să le facă să chițăie sau care sunt făcute din latex moale. Părți mici cum este de exemplu mecanismul de chițăit pot cauza asfixiere și obstrucție intestinală. Jucăriile din latex moale se pot face bucăți.
  • Nu lăsați câinele să ronțăie pietre. Pe lângă faptul că își rănește dinții și gura, acestea pot de asemenea să producă obstrucție intestinală dacă sunt înghițite.
  • Cumpărați obiecte de ronțăit din piele 100% netăbăcită veritabilă doar de la magazine cu reputație bună. Cele cumpărate la reduceri sau în diferite locuri de mai puțină încredere pot fi conservate cu arsenic, care este toxic. Dacă este cazul, aruncați bucățile mici care se desprind din acestea pentru a evita ca animalul să le înghită pentru că se poate îneca sau poate suferi o obstrucție intestinală.

Precauții în casă

caine-cabluri
Firele sunt jucării periculoase. Dacă puiul începe să capete un gust pentru ele, folosiţi un agent de gust amar pentru a-l determina să renunţe – înainte să facă electricitatea acest lucru.

Fire, fire, fire: acestea pot fi cel mai mare inamic al câinilor. Sunt periculos de atrăgătoare; sunt plăcut de ronțăit și atât de ispititoare.

Din păcate, pot să rănească serios sau chiar să omoare un câine mic sau un pui. Unii câini nu își bat niciodată capul cu firele – alții, în schimb, nu se mai pot sătura. Dacă observați că puiul începe să capete un obicei din a le ronțăi, folosiți un agent de gust pentru a-l determina să nu mai facă acest lucru. Oricând plecați de acasă scoateți aparatura din priză. Aceasta este o precauție care poate salva într-o zi viața câinelui sau casa de la incendiu.

Plantele din casă reprezintă o altă problemă. Faceți o tură prin casă și notați toate plantele pe care le aveți. Verificați-le pe o listă pentru a vedea care sunt periculoase pentru câine. Câinilor le place să ronțăie plantele. Oricare dintre plantele la care poate ajunge va fi ronțăită într-un moment sau altul.

Chiar și plantele netoxice ar trebui ținute la distanță pentru că nu există nimic mai deranjant decât a veni acasă și a găsi un ghiveci răsturnat și pământul răspândit pe covor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *