alte-opțiuni-în-căutarea-câinelui-dumneavoastră

Alte opțiuni în căutarea câinelui dumneavoastră

Există și alte opțiuni pentru cei care caută un câine bine crescut. Organizații care dresează câini de muncă, de detecție, de căutare și salvare sau chiar câini pentru filme, oferă spre adopție câini atunci când aceștia sunt pensionați sau nu mai pot termina programul de dresaj.

Câinii pensionați au trăit și au lucrat cu un dresor o perioadă care poate fi cuprinsă între 1 și 10 ani și au fost pensionați din motive medicale sau din cauza vârstei, deși există și unii câini care pur și simplu nu mai vor să lucreze. Câinii care nu termină programul de dresaj nu sunt câini răi; în schimb sunt câini care nu se potrivesc unui astfel de mediu de lucru.

S-ar putea să nu se fi adaptat complet vieții în cușcă, să fie prea timizi să lucreze într-un cadru public, sau pur și simplu au fost mai interesați să se joace cu mingea în loc să dorească să ghideze o persoană oarbă.

Standardele pentru câinii de muncă sunt foarte înalte și dintre multitudinea de câini crescuți pentru această activitate, mai puțin de 25% trec de oricare dintre programele de dresaj.

Partea pozitivă pentru persoanele care adoptă un astfel de câine este că aceștia sunt foarte bine dresați atunci când ajung în viitoarea lor casă – nu au doar maniere foarte bune, dar pot menține un șezi sau culcat pentru perioade lungi de timp; sunt obișnuiți să își facă nevoile afară și sunt obișnuiți și cu cușca; au fost foarte bine socializați, așa că se descurcă destul de bine cu alte animale și în aglomerație; și sunt foarte inteligenți.

Marea majoritate a acestor organizații au liste de așteptare foarte lungi, cu persoane care doresc să adopte unul dintre câinii pensionați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *