alte-animale-din-casă

Alte animale din casă

Atunci când mergem în căutarea unui nou companion, prea mulți dintre noi uităm de animalele deja existente în familia noastră. Unii câini pur și simplu nu se vor înțelege cu alți câini, pisici sau alte animale din casă. Cu toate acestea, există căi potrivite pentru a introduce noi animale în familie, astfel încât să asigurați o tranziție bună pentru toată lumea.

Dacă aveți deja un câine în casă gândiţi-vă bine dacă un alt câine îl va face pe acesta fericit. Se înțelege bine cu alți câini sau este speriat de aceștia? Are probleme în a-și împărți hrana sau este posesiv cu aceasta și cu jucăriile sale? Are un temperament dominant sau supus, și cum credeți că se va descurca în a împărți afecțiunea dumneavoastră?

Dacă sunteți implicați într-o relație, luați în considerare câte un câine pentru fiecare pentru că acestora le place să aibă o persoană numai a lor.

Asigurați-vă că actualul dumneavoastră câine va primi fară probleme un nou membru al familiei aducând în căminul dumneavoastră alți câini și privind cum reacționează. Este prietenos sau ostil? Faceți acest lucru fără grabă, ușor și jovial – țineți minte că este doar un test. Atunci când câinele se descurcă bine în aceste situații, nu are probleme cu alți câini, nu este posesiv, nu exagerat de dominant sau supus, începeți să vă gândiți cu ce tip de câine se va înțelege cel mai bine.

alte-animale-din-casă-2
Introducerea unui câine într-o casă unde deja există alte animale poate prezenta unele dificultăţi, dar acestea pot fi rezolvate cu puţină răbdare.

Dacă aveți o femelă, specialiștii spun că cea mai bună alegere ar fi un mascul: perechile mascul-femelă tind să se descurce mai bine decât cele de același sex, care sunt mai predispuse în a se lupta.

Acum că v-ați decis că doriți un alt câine și ați stabilit și sexul viitorului câine, este timpul să vă hotărâți și în legătură cu vârsta.

în cazul în care decideți să alegeți un pui, discutați cu crescătorul în legătură cu puii. Nu doriți să alegeți cel mai dominant sau cel mai supus dintre pui. Cel mai bine este să alegeți un pui echilibrat și care pare să se înțeleagă bine cu ceilalți.

Noul pui are bineînțeles cam opt saptămâni, așa că dumneavoastră îl veți modela pentru a deveni un bun partener pentru câine dumneavoastră mai bătrân. Țineți minte că animalul mai bătrân din casa dumneavoastră are prioritate și este important să nu îl ignorați în favoarea noului pui – acest lucru doar va cauza probleme pentru ambii câini. Dacă nu credeți că veți fi în stare să faceți asta, vă rog să nu aduceți un pui în viața câinelui dumneavoastră. Nu este nimic mai tragic sau lipsit de sens decât abandonarea unui câine mai în vârstă pentru că „nu se înțelege cu noul pui”.

Un bun crescător, adăpost sau organizație de salvare vă va încuraja să aduceți cu dumneavoastră în vizită și câinele deja existent în casa dumneavoastră înainte de a lua o decizie finală.

Atunci când adoptați un câine în vârstă, există și mai multe lucruri la care trebuie să vă gândiți. Să sperăm că adăpostul sau organizația de la care adoptați vor ști suficiente despre temperamentul animalelor de care au grijă, astfel încât să vă recomande alegerea câinelui potrivit pentru dumneavoastră. Unlee rase, de exemplu Pit Bull Terrierii, nu sunt întotdeauna de încredere cu alți câini, iar unele exemplare sunt fie speriați, fie mult prea dominanți față de alți câini.

Angajații adăposturilor ar trebui să fie capabili să vă ofere aceste informații. În zilele noastre, multe dintre adăposturi testează animalele aflate în grija lor pentru a vedea cum se descurcă cu alți câini.

Este foarte important să aduceți câinele deja existent pentru a întâlni noul partener înainte de a lua o decizie finală. Dacă nu se înțeleg pe teritoriu neutru, atunci mai mult ca sigur că nu se vor înțelege în casa dumneavaostră. Majoritatea adăposturilor oferă acum o zonă neutră unde câinii și potențialii proprietari să se întâlnească și să se obișnuiască. Folosiți-vă de această oportunitate.

În cazul în care aveți o pisică acasă, asigurați-vă în primul rând că aceasta nu va avea probleme cu un câine. Dacă nu a avut niciun contact anterior cu câinii, este fricoasă în ceea ce îi privește, este activă, atunci veți dori să adoptați un câine care este obișnuit cu pisicile și nu este predispus să le urmărească sau să le vâneze. Un pui ar putea fi alegerea potrivită pentru o familie care are o pisică deoarece pe măsură ce puiul crește, atât el cât și pisica vor învăța să se înțeleagă.

Cu toate acestea, un pui foarte energic, cu instincte de vânătoare puternice, poate face viața grea pentru pisica dumneavoastră.

Marea majoritate a pisicilor ajung într-un final să se înțeleagă cu cei mai mulți dintre câinii adulți – sau cel puțin vor învăța să nu le stea în cale. Problema mai mare este găsirea unui câine care să se înțeleagă cu pisicile. Din nou trebuie să colaborați cu adăpostul pentru a stabili dacă animalul pe care l-ați ales este prietenos cu pisicile. Multe dintre adăposturi testează comportamentul câinilor în compania pisicilor, iar organizațiile de salvare își plasează câinii în case adoptive în care sunt și pisici.

Unele rase tind să se descurce mai rău cu pisicile decât altele: Terrierii sunt potențial periculoși în casele cu pisici. Un Terrier care nu a trăit alături de o pisică sau al cărui temperament în ceea ce privește pisicile nu a fost testat reprezintă un risc. Același lucru este valabil și pentru ogari – mai ales exemplare de cursă pensionate, care au fost învățate să alerge după ceva mic și pufos – pisicile încadrându-se foarte bine în această categorie.

alte-animale-din-casă-1
Nu toţi câinii se înţeleg cu pisicile. Aflaţi dacă un câine este prietenos cu pisicile înainte de a-l aduce acasă.

Discutați cu grupul de salvare al ogarilor pentru a găsi animalul potrivit pentru dumneavoastră. Și unii câini de vânătoare pot crea probleme cu pisicile – din nou depinde de individ.

Aceste puncte de vedere sunt valabile și în cazul altor animale mici cum ar fi hamsteri, porci de Guineea și păsări. Nu puneți viața animalelor dumneavoastră în pericol – asigurați-vă că animalul nou pe care îl aduceți acasă este prietenos cu animalele de toate formele și dimensiunile.

Castrarea sau sterilizarea noului companion înainte de a avea șase luni de viață poate ajuta la reducerea agresivității. Aceste animale sunt mai puțin predispuse să muște sau să plece să hoinărească. De asemenea, tind să se atașeze mult mai mult de oameni. Aceasta este doar una dintre metodele cu care să înclinați balanța în favoarea dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *