alergille-umane-la-câini

Alergille umane la câini

Există multe persoane alergice la câini. Simptomele alergiilor includ: strănut, tuse, nasul și ochii roșii, umezi, iritați, gâtul iritat sau dureros, wheezing sau alte tulburări respiratorii.

Dacă dumneavoastră sau un alt membru al familiei dumneavoastră a fost diagnosticat cu o alergie la câini acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la animalul dumneavoastră favorit.

Puteți discuta cu medicul de familie opțiunea de a urma un tratament medicamentos antialergic, dar mai există și alte metode de a reduce reacția alergică față de câinele dumneavoastră astfel încât să puteți continua să duceți o viață fericită alături de iubitul dumneavoastră animal:

  • Mențineți cel puțin o cameră din casa dumneavoastră în care câinele să nu aibă niciodată acces. Cea mai bună alegere ar fi dormitorul pentru a vă asigura un somn liniștit, lipsit de alergeni. Dar dacă aveți în casă un sistem de încălzire cu aer sau aer condiționat, curenții de aer vor răspândi alergenii în toată casa. Echipați-vă casa cu un aparat central de purificare a aerului care folosește un filtru HEPA (high-efficiency particulate arresting) [Sistem ultraeficient de captare a macroparticulelor din aer] și folosiți-l cel puțin timp de patru ore în fiecare zi pentru a înlătura o cantitate semnificativă de alergeni.
  • Folosiți în mod regulat pentru curățarea podelelor și mobilei un aspirator cu filtru HEPA. Spălați în mod regulat pereții cu apă pentru a reduce expunerea la alergeni și praf.
  • Folosiți perdele sau draperii, îmbrăcăminte textilă pentru mobilă ce pot fi spălate, și limitați numărul de covoare, mobilă capitonată și draperii din casa dumneavoastră. Optați pentru podele integral din lemn sau pentru gresie în loc de mochetă.
  • Spălați frecvent așternuturile și coșul câinelui. Spălați hainele pe care le purtați atunci când interacționați cu cățelul înainte de a le pune în sertare sau șifonier.
  • Spălați câinele săptămânal și periați-l și pieptânați-l zilnic. Băile săptămânale pot reduce semnificativ cantitatea de alergeni din blană.
  • Verificați-vă câinele pentru a vedea dacă suferă de dermatite, care pot duce la formarea de cruste pe piele și năpârlire intensă. Spâlați-vă întotdeauna pe mâini după ce ați pus mâna pe câine și evitați să puneți mâna la ochi sau pe față înainte de a vă spăla.
  • Purtați o mască de praf atunci când periați și pieptănați câinele sau atunci când faceți curățenie prin casă pentru a reduce expunerea la alergeni. Dacâ este posibil, lăsați un profesionist sau un alt membru al familiei care nu are alergii să facă aceste lucruri.

Conform unui studiu publicat în august 2002 în Journal of the American Medical Association, copiii care trăiesc primul lor an de viață într-o casă cu două sau mai multe animale sunt mult mai puțin predispuși la apariția alergiilor decât cei care trăiesc în case fără animale. Cercetările au arătat că probabilitatea apariției alergiilor la copiii expuși la animale este cu 66-77% mai mică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *