alegerea-unui-câine-adult-cu-temperamentul-potrivit

Alegerea unui câine adult cu temperamentul potrivit

Înțelegerea temperamentului unui câine vă ajută să determinați de cât dresaj are acel câine nevoie. Dacă nu aveți timpul, interesul, răbdarea sau cunoștințele necesare pentru a lucra cu un câine care este socializat greșit, suferă de pe urma despărțirii de proprietarul anterior, nu se înțelege cu copiii sau este nervos ori excitabil, nu este corect față de el – și nici față de dumneavoastră – să îl luați acasă.

Este mai bine pentru câine să fie adoptat de o persoană care poate depune eforturi suplimentare și are timpul necesar pentru acel câine, iar pentru dumneavoastră este mai bine să alegeți un câine care se potrivește stilului de viață al familiei dumneavoastră.

Pentru a determina temperamentul câinelui dumneavoastră, luați în considerare aceste sfaturi:

  • Verificați sociabilitatea câinelui. Dacă doriți ca acesta să fie cel mai bun prieten și o parte integrată a familie dumneavoastră, căutați un câine care iubește oamenii. Cereți o întâlnire cu câinele într-o zonă liniștită. Dacă este un iubitor de oameni, câinele vă va solicita atenția apropiindu-se de dumneavoastră dând din coadă și lingându-vă sau înghiontindu-vă. Ar trebui să se apropie și de copilul dumneavoastră într-o manieră prietenoasă. Acest lucru este un semn bun că este cel puțin tolerant cu copiii.
  • Verificați toleranța la afecțiunea fizică. Pentru a determina cât contact va tolera câinele, mângâiați-l pe cap cam de 12 ori. Vrea mai mult sau se retrage?
  • Testați nivelul de excitabilitate al câinelui. Timp de câteva secunde săriți în jurul lui și faceți zgomot. Cât de agitat devine? Cât de mult îi ia să se calmeze? Dacă se agită ușor, începe să sară pe dumneavoastră, și îi ia mult să se liniștească va avea nevoie de un proprietar cu răbdare care îi poate acorda ceva atenție suplimentară. În cazul în care devine agresiv sau instinctele sale de prădător intră în acțiune, va avea nevoie de un cămin unde să i se acorde dresaj special. Dacă începe să se agite și devine jucăuș, dar se calmează repede, atunci ar putea fi o alegere excelentă pentru o familie cu copii.
  • Determinați dacă animalul suferă de anxietatea despărțirii de stăpân. Lăsați câinele singur câteva minute. Observați comportamentul atunci când vâ întoarceți. Dacă pare stresat sau agitat, acesta ar putea suferi de anxietate, lucru care necesită atenție specială.
  • Verificarea reacției câinelui la situații noi. Scoateți câinele la o plimbare scurtă și observați reacțiile acestuia la zgomot și trafic. Este speriat sau curios? Încearcă să urmărească obiectele în mișcare? Câinii care sunt fricoși în situații noi au deseori nevoie de socializare și dresaj sau chiar medicație pentru a rămâne calmi. Cei care aleargă după mașini, biciclete sau pisici reprezintă un pericol pentru ei înșiși și în unele cazuri pentru ceilalți – pot fi omorâți de mașini sau pot răni animale mici. Acești câini au nevoie de dresaj, garduri sigure, și o zgardă și lesă bună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *